Favoriete MAC Blushes

Aangezien heel veel mensen ons favoriete MAC lipstick artikel zo leuk vonden, hebben wij vandaag onze favoriete MAC blushes voor jullie. Aangezien MAC (zoals bij veel van hun producten) nogal een groot aanbod blush heeft, is het soms lastig kiezen. Al helemaal als je online besteld. Dus hopelijk maakt dit artikel het iets makkelijker voor je. MAC blushes (samen met NARS) zijn by far mijn favoriete soort blush. Ik heb er op dit moment dan ook 16 in mijn collectie zitten. En dit worden er vast nog meer in de toekomst. Maar vandaag mijn huidige favorieten. Enjoy!

Gingerly

Mijn eerste favoriet is in de kleur Gingerly. MAC heeft hun blushes in verschillende varianten. Dit is een sheertone blush. In totaal heeft de ´gewone´ poeder blush lijn van MAC 5 finishes. Dit zijn dus sheertone, matte, frost, satin en sheertone shimmer, Maar Gingerly is dus een sheertone en dit houdt in (zoals de naam al doet vermoeden) dat deze formule dus sheer aanbrengt. Dit betekent niet dat de blushes weinig pigment hebben, maar dat je ze dus licht (en natuurlijk) aan kunt brengen. Maar ook zijn ze goed op te bouwen, dus mocht je wel wat meer kleur willen dan is dat ook mogelijk. Op de MAC site wordt Gingerly beschreven als een ´capribrons´. Dus wat ik mij daar voorstel is de tan die je hebt als je terug komt van Capri. En wie wil dat nou niet? Het is inderdaad een hele mooie warm tint (beetje bruinig met oranje ondertoon) die vrijwel bij iedere look past. Deze sheertone formule bevat verder geen shimmers of glitters, maar is ook niet helemaal mat. Het geeft wel een hele licht glansje op je wangen.

Gingerly

Margin

Volgende favoriet is de blush in Margin en oee wat houd ik van deze blush. Helemaal in de zomer. Margin wordt op de site beschreven als een ´peach with golden shimmer´ en dat is ook precies wat het is. De finish van Margin is een frost finish. Dit houdt in dat er flink wat sheen op je wangen komt, maar niet in een bad way. Maar daar moet je wel van houden. Ook denk ik dat deze blush voor de meest lichte huidjes niet erg geschikt is.

Margin

Harmony

Derde favoriet is de blush in de kleur Harmony. Jaren geleden was deze een grote hit op YouTube, omdat iedereen deze blush gebruikte om mee te contouren. Daarom kocht ik deze destijds ook. Persoonlijk gebruik in Harmony liever gewoon echt als blush, maar voor contour kan deze zeker ook. Waar ik Harmony ook echt super fijn voor vind, is wanneer ik haast heb, gebruik deze als blush en bronzer in een. Dus over waar ik normaal blush en bronzer zou doen, breng ik Harmony aan. Geeft een heel mooi resultaat en scheelt tijd. Dus ben je sowieso niet zo van het uren besteden aan makeup, maar wil je iets wat snel en praktisch is, dan raad ik je zeker deze blush aan. De site beschrijft Harmony als een ´muted rose beige-brown´. Ik vind het gewoon een mooie natuurlijke bruin tint. De finish is matte. Bij de swatches zie je ook gelijk dat deze finish veel gepimenteerde aanbrengt dan bijvoorbeeld de sheertone finish.

Harmony

Blushbaby

Ook groot favoriet bij mij is de blush in Blushbaby. Dit is net even een iets rozigere tint dan waarvoor ik persoonlijk altijd ga. Maar Blushbaby heeft nog wel die bruinige/mauve ondertoon, waardoor het wel heel natuurlijk blijft. Op de site wordt Blushbaby beschreven als een ´beige-pink´ en ik denk dat dit wel een hele goede beschrijving is. Net als Gingerly is dit ook een sheertone blush. Mocht je niet zo van hele warme blushes houden (of je hebt een huid met een koelere ondertoon) dan raad ik je Blushbaby aan.

Blushbaby

Sweet Enough

Laatse favoriet is een blush die uit een andere lijn van MAC komt. Naast de gewone poeder blushes heeft MAC ook nog een Mineralize blush lijn. Dit zijn de producten die iets anders van structuur zijn dan de blushes uit de gewone lijn. Volgens mij zijn dit de ´gebakken´ producten, deze zijn ook boller dan de andere blushes. Deze blush in Sweet Enough kocht ik vorig jaar op Gran Canaria en is een hele mooie bruinige/mauve tint met een gouden sheen. De blushes uit de Mineralize lijn geven ook een lichte dekking die op te bouwen is. Ik denk dat deze kleur blush voor veel verschillende huidskleuren geschikt is.

Sweet Enough

Warm Soul (oude variant)

Ik moet toch echt even een honorable mention geven aan Warm Soul. Maar dan wel de oude variant en niet de slechte (glitterbomb) variant die er nu is. De oude Warm Soul is mijn all-time, meest gebruikte, meest favoriete blush van de hele wereld. Maar dus helaas niet meer te koop. Het is ook een mineralized blush met dus een vrij lichte dekking, maar het geeft het meest mooie resultaat op de wangen. De kleur is een beetje bruinig/rosegold doorregen met goud. Voorheen gebruikte ik deze blush vrijwel iedere dag. Maar aangezien deze niet meer te koop, is het nu mijn speciale gelegenheden blush. Mocht ik ooit gaan trouwen, dan is dit ook zeker de blush die ik dan opdoe. Ik raad je niet aan om de nieuwe Warm Soul te kopen, want valt echt in het niet vergeleken bij deze versie. Mocht je de oude versie in je bezit hebben, dan zou ik er heel hard aan vastklampen en nooit laten gaan (maar je staat natuurlijk ook vrij om de blush anders naar mij op te sturen..:)).

Warm Soul
Gingerly-Margin-Harmony-Blushbaby-Sweet Enough-Warm Soul
Van onder naar boven: Gingerly-Margin-Harmony-Blushbaby-Sweet Enough-Warm Soul

Dit waren dan mijn favoriete MAC blushes. Op mijn wishlisht staan momenteel nog Fleurpower, Dame, en Prism. Welke blushes van MAC moet ik zeker nog meer proberen? En wat zijn jouw favorieten? Laat het ons weten in de comments!

Liefs,

Marrit (en Priscilla)

16 gedachten over “Favoriete MAC Blushes

  1. Wat ik vooral belangrijk vind is dat de kleur goed bij de huidskleur van de persoon moet passen. Anders worden de wangen heel donker, haha. Ben nog steeds blij dat ik geen verstand heb van blushes haha

    Like

  2. Ik ben niet zo goed in blush aanbrengen 😉 haha.
    Maar ik vind het altijd wel mooi, ik gebruik meestal dus iets heel subtiel met een gouden shimmer in, zodat het er wat bronzed uitziet 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s