Het grote afval avontuur deel 5

Het is al weer even geleden dat ik een update postte over mijn afvallen. Vorige week had ik eigenlijk weinig nieuws te melden, maar nu heb ik wel weer wat nieuwtjes die ik met jullie wil delen. Lees gauw verder!

De afgelopen weken ging het eten nog steeds erg goed. Ik eet nog steeds koolhydraatarm en val nog steeds af. Het afvallen in gewicht gaat langzaam voor mijn gevoel. In mijn vorige pogingen had ik hier erg last van en merkte ik dat ik dan al gauw dacht “waar doe ik al deze moeite voor”. Deze keer heb ik daar totaal geen moeite mee. Ik eet lekkere gezonde dingen en af en toe gun ik mijzelf best eens een lekker wijntje of een maaltijd met iets meer koolhydraten. En als dat voor mij betekent dat mijn afvallen dan iets langer duurt, maar dat ik wel gewoon mijn ding kan blijven doen zonder mezelf dingen te ontzeggen(wat bij mij leidt tot frustratie) dan is dat zo. Wel merkte ik afgelopen vrijdag toen Axel mij mee uit eten nam(en dus koolhydraten gegeten had) dat ik daar enorme buikpijn van kreeg in combinatie met een opgezette zwanger ogende buik. Daar baalde ik wel even van.

Links is vandaag, rechts is begin december

Steeds meer kleding gaat mij of een stuk mooier zitten of het wordt te ruim. Nu heb ik zat kleding in mijn kast in kleinere maten, dus dat scheelt straks weer shoppen. Laatst nog kocht ik een nieuw jurkje. Er was alleen nog een maat 40. Helaas rekt dat jurkje nergens mee en zit deze te strak bij mijn armen en de rits gaat niet dicht. Wat ik dan wel altijd stom vindt aan afvallen is dat de kleding die je nog wel heel leuk vond te groot wordt haha.

Sporten is nog wel een dingetje. Die sportschool waar ik elke week drie keer naar toe zou heb ik al twee weken niet gezien. En de keren dat ik ging, ging ik maar een keer. Een combinatie van rugpijn en weinig zin zullen we maar zeggen. Ja die sportschool wordt nooit mijn favoriete ding.

Ik had als doel om voor het eind van januari vijf kilo af te vallen. Op 0,3 kilo is dit mij helaas niet gelukt. Ik heb ook even mijn buikomvang gemeten en ik ben 12 cm buik verloren. Daaag buik, tot nooit.

Zouden jullie het leuk vinden om een eet-week in foto’s te zien op de blog?

Liefs,

Priscilla (en Marrit)

39 gedachten over “Het grote afval avontuur deel 5

 1. Heel herkenbaar, dat sporten. Moeilijk om je daar toe te zetten he?
  Ik heb daar ook last van, alhoewel het bij mij helpt om juist buiten te sporten ipv binnen.
  En met een maatje, zodat we elkaar aan kunnen sporen. Maar toch blijf ik het soms uitstellen 😀

  Like

 2. Wauw wat is dit al goed te zien zeg!! Op 0.3 kg niet gehaald? Ik zou daar niet heel veel waarde aan hangen als je naar jezelf kijkt kun je alleen maar trots zijn op wat je al wel hebt behaald. Topper!! Ga zo door!!

  Like

 3. sporten daar hou ik ook niet van – ik heb een meer drastische manier van afvallen gedaan – een gastric bypass – omdat ik problemen heb met sporten door mijn broze gewrichten kwam ik de laatste jaren ondanks veel diëten steeds meer en meer bij – sommige denken dat het een makkelijke oplossing is, maar dat is niet zo – je moet er veel voor opgeven, maar ik heb nu na een jaar wel terug maat 40 en kwam van maat 54 à 56

  Like

 4. Wat een goed verschil, die 2 foto’s. Ik dacht eerst, is het wel dezelfde vrouw, haha. Hoe langzamer het eraf gaat, des te beter. Daar krijgt je huid niet zo’n klap van. Je bent heel goed bezig, en dat voel je zelf ook. Gefeliciteerd met je doorzetting. gr. Jeannet

  Like

 5. Je bent heel goed bezig! Ik geloof dat zulke dingen organisch horen te gaan, want demotivatie is killing. Ga zo door hoor…je gaat het redden!

  Like

 6. Ik moet koolhydraatarm eten voor medische redenen…. Ik kan er dus ook niet mee afvallen, ik stop er wel door met bijkomen en doe dit onder begeleiding van een diëtiste en de huisarts, gewoon om gezond te blijven…. Best frustrerend is dat eigenlijk als je ziet dat iedereen er wél mee kan afvallen….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s