Het grote afval avontuur deel 4

Het is al weer even geleden dat ik een update heb geplaatst over mijn afval avontuur. Dat kon ik merken haha! Meerdere vriendinnen vroegen mij ”hee hoe gaat het met je afvallen? Ik heb al even geen update meer gezien”. Dus, mensen hier weer een update.

Ik had mijzelf voorgenomen om met de feestdagen overdag gezond te eten en ’s avonds gewoon mee te doen. Dit vond ik nog al moeilijk, helemaal toen ik de lekkere kerststol en de lekkere broodjes om mij heen zag. Ja daar ging Priscilla….Tussen kerst en oud en nieuw zijn wij nog een paar dagen weg geweest met vrienden, en ook daar heb ik gewoon lekker gegeten waar ik zin in had. Uiteraard had ik hier enorm spijt van na oud en nieuw, want alle kilo’s die ik was afgevallen was ik op een halve kilo na weer aangekomen. Ondanks dat ik mij hier wel enigszins op had ingesteld baalde ik wel enorm van mijzelf.

Ik vertelde mijn vriendin Sally dat ik van mijzelf baalde. Toen zei zij iets wat ik best wel mooi vond eigenlijk. En ze had nog gelijk ook. Ik vertelde mijn gewicht en zei dat ik weer gestart was op 3 januari. Toen zei zij dat ik niet ben gestart op 3 januari, maar in december. Het ging even mis en nu ben je weer goed bezig. Ik moest het zien als ik ben alsnog met de feestdagen 2,3 kilo afgevallen in plaats van de 6 kilo die ik anders waarschijnlijk was aangekomen. Tsja… zo had ik nog helemaal niet nagedacht. Ik baalde eigenlijk alleen maar van mijzelf dat al mijn harde werk weer op mijn heupen zat. Nadat Sally mij dat zei kon ik het toch iets positiever bekijken.

Maandag is eigenlijk mijn weegdag, maaaaar mijn weegschaal ging vanochtend stuk. Axel woog opeens 8 kilo lichter en ik opeens 2 zwaarder. De weegschaal gaf 20 verschillende uitkomsten, dus ik houd het voor nu maar bij het gewicht dat ik van de week had. Op dit moment weeg ik 83.3, dus ik ben nu in totaal 3,6 kilo kwijt.

Mijn doel voor deze maand is om het eind van de maand vijf kilo te zijn afgevallen. Wat zijn jouw doelen voor deze maand? Laat het ons weten in de comments!

Liefs,

Priscilla (en Marrit)

23 gedachten over “Het grote afval avontuur deel 4

 1. ik vind het heel erg moeilijk om die kilootjes kwijt te raken. Ik moet ook dan wel eerlijk toegeven dat ik van eten hou. maar ik probeer er nu echt op te letten. Jij heel veel succes! Je kan het!!

  Like

 2. Ondanks de moeilijke periode ben je wel goed bezig! Ik ben momenteel de volledige controle over mijn gewicht kwijt door problemen met mijn schildklier en medicatie. Dat wordt dus nog even wachten voor ik terug kan letten op mijn gewicht.

  Like

 3. Ik wil ook 4 a 5 kg kwijt maar ik probeer het steeds en het lukt niet. Ik eet lactose en glutenvrij, en eigenlijk mag ik daardoor zoveel niet. Ik ben prima op gewicht maar voor t mooie wil ik wat strakker en 4 kg eraf.
  Calorieën tellen met een app gaf aan dat ik juist dagelijks onder de 1300 cal zit. Hoe kan het dat ik niet afval? Nu ga ik met een nieuw boek beginnen over een Italiaans dorpje waar mensen heel oud worden en slank zijn. (afvallen in 21 dagen) Ik schrijf er een blog over zodra ik halverwege het boek ben. Lees je mee?

  Like

  1. Oh dat klinkt wel heel interessant dat boek. Ik ga zeker je blog in de gaten houden. Wat betreft je afvallen, ik denk dat je te weinig eet. Je moet even je BMR berekenen en aan de hand daarvan kijken wat je mag hebben dagelijks.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s