Het grote afval avontuur deel 1

Dit keer lezen jullie een heel andere soort blogpost als dat jullie van ons gewend zijn. Meestal gaan onze blogs over makeupjes, Imre haar outfits of recepten. Het leek ons leuk om onze blog iets persoonlijker te maken. Nu heb ik (Priscilla) net als bijna 50% van de Nederlandse bevolking overgewicht. 50% wauw, dat is best wel schrikbarend eigenlijk. Ik vind dat het tijd is voor verandering en, daarom start ik voor de 47847522e keer met afvallen. Ben je benieuwd, waarom en hoe ik dit dat ga doen? Lees dan even verder.

Momenteel zit ik letterlijk niet heel erg lekker in mijn ”vel”. Ik heb een lengte van 1,63m en ik weeg op dit moment 86,9kilo. Je kan je voorstellen dat ik daar niet heel erg vrolijk van word. Ik ben, dus niet alleen meer een beetje ”mollig” ik heb serieus overgewicht. Ik vind het ook altijd best vervelend als mensen zeggen dat ik niet hoef af te vallen, omdat ik mooi ben. Ik bedoel ik kan dan wel mooi zijn, maar te dik ben ik wel. En dat is niet gezond. Bovendien voel ik mij niet goed bij hoe ik er op dit moment uitzie, dus moet ik er wat aan doen. Als ik in de spiegel kijk voelt het alsof ik vooral elk spekje en vetje dat ik heb op mijn lichaam met een super grote camera lens bekijk. Foto’s maken van mezelf vermijd ik het liefst ook momenteel en ook mijn kleding heeft mij wel eens beter gezeten. Dit voelt heel erg naar en eerlijk gezegd maakt mij dit erg verdrietig.

Het schijnt dat ik een abonnement heb bij Biggym in Leeuwarden samen met Marrit. Heel af en toe als we in de mood zijn en we zeggen allebei niet af dan pakken we eens op woensdag ochtend een lesje Zumba. Vanaf deze week ga ik ook het sporten op de sportschool weer serieus nemen en zal ik hier eens wat vaker mijn gezicht laten zien. Of dat voor fitness of Zumba is dat maakt me niet zo veel uit, ik ben van plan om in elk geval drie keer per week naar Biggym te gaan. Ook zal ik braaf elke week weer knallen bij mijn personal trainer Gianna. Gianna helpt mij bij het sporten om over mijn eigen grenzen heen te gaan en houdt rekening met mijn rug-en nek klachten. Als ik zelf fitness dan zet ik de gewichten ”opzich” ook wel redelijk zwaar en doe ik heus wel wat, maar bij Gianna doe ik een hoop meer. Ik merk ook aan mezelf dat als ik bij Gianna heb getraind dat ik echt wel moe ben van het zware trainen en man wat voelt dat goed. Het is gewoon heel fijn als iemand je begeleidt bij het behalen van je doel. En ja dat kost misschien voor de meeste mensen veel geld, maar ik vind het elke euro meer dan waard.

Qua voeding weet ik precies waar het mis gaat. Ik ben te makkelijk. Ik ben een week consequent en daarna sluipen mijn oude patronen er weer net zo hard in. Ik vind het heel makkelijk om ’s avonds met de pot mee te eten op mijn werk. Helaas kan dit wel eens wat gezonder naar mijn idee. Ook vind ik het heel makkelijk om iets te pakken wat voor mijn neus staat. Soms is het niet eens, omdat ik het vet lekker vind, maar gewoon onbewust en dan denk ik na drie hapjes hmmm zo lekker is dit nou ook weer niet. Verder ben ik een enorme lekkerbek. Ik vind eigenlijk alles wel lekker. En ik eet gewoon te veel. Het is niet allemaal ”kut” gelukkig. Met al die duizenden pogingen tot afvallen weet ik gelukkig ook goed wat goed bij mij werkt. Ik weet nu bijvoorbeeld dat het minderen met koolhydraten en het eten van gezonde eiwitten iets is dat enorm goed bij mij past. Bij die manier van eten heb ik weinig trek, kan ik veel variëren met snacks die ik echt lekker vind en krijg ik veel energie.

Voor nu laat ik het hierbij. Ik zal morgen starten en ik heb zin om me gauw weer fijn te voelen bij hoe ik er uitzie. Volgende week zal ik een update posten over hoe mijn eerste week is verlopen. Ik zou het leuk vinden als je een reactie zou achterlaten in de comments.

Liefs,

Priscilla(en Marrit)

28 gedachten over “Het grote afval avontuur deel 1

 1. Goed van je om juist in de decembermaand te gaan lijnen. Zelf zou ik nu een beetje rustig aan doen (je bent je tenslotte bewust van je valkuilen) en in het nieuwe jaar er rigoreus mee aan de slag.

  Like

 2. Komt goed, ik begin niet na de feestdagen vind ik zelf een beetje een laf excuus. Om mijn doel te behalen begin ik gewoon nu, omdat er anders altijd excuses zijn om niet te gaan. Ik heb ook niet altijd zin om te sporten, wat bij mij helpt. Gewoon gaan, je zult je daarna nog veel beter voelen!

  Je kan het topper!

  Like

 3. Goed dat je aan jezelf denkt, je geeft heel duidelijk aan dat jij het zat bent, en jij er iets aan wilt doen en dat is al een hele goede stap. Je doet het niet voor een ander, je doet het voor jezelf, succes!

  Like

 4. Ik vind het mooi om te lezen dat je wilt veranderen, voor jezelf. Dat is de beste motivatie die er is. En ik wens je dan ook vooral heel veel plezier & succes toe!

  Like

 5. Ik ben ongeveer even lang en zwaar als jij bent, en ben benieuwt naar jouw afval race.
  Zelf eet ik wel gezond, maar kan ik vanwege gezondheid redenen niet sporten waardoor ik niet makkelijk afval.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s