3 x Winter Skinbooster

Nu het weer kouder wordt, is het extra belangrijk om goed voor jezelf en je huid te zorgen. De natuurlijke beschermlaag van je huid staat nu eenmaal meer onder druk door de koudere temperatuur en wind. De grote temperatuurverschillen tussen binnen en buiten dragen ook niet bij aan een mooie stralende huid, je kunt te maken krijgen met een droge en trekkerige huid. Je voedt je huid door het gebruik van een juiste crème waarbij het belangrijk is dat je een crème kiest die de huid goed hydrateert. Wat kun je precies allemaal doen om je huid optimaal te verzorgen in de herfst en winter? Hieronder vind je drie skinboosters!

Masker
Beautiful skin requires commitment, not a miracle. Behalve het gebruik van een goede dag- en nachtcrème is het goed om je huid extra aandacht te geven in de vorm van een masker. Om zeker te weten wat je precies op je gezicht smeert, maak je zelf heel gemakkelijk een maskertje. Helemaal niet lastig of duur en je huid krijgt de hydratatie die het nodig heeft.

Avocado love
Je hebt een blender, een halve avocado, een beetje warm water en twee eetlepels honing nodig. Je haalt de halve avocado uit zijn schil en doet deze zonder pit in de blender. Je gooit een klein scheutje (niet te veel, anders wordt het geheel te dun!) warm water hierbij en twee eetlepels honing. Blend totdat je een mooi mengsel hebt. Je kunt altijd nog een beetje water toevoegen als het niet goed wil mengen. Je maakt je huid zorgvuldig schoon met je favoriete cleanser en smeert het maskertje op je gezicht. Laat het ongeveer een half uurtje intrekken, drink een grote mok groene thee en lees je lievelingstijdschrift op je gemak uit. Haal het masker eraf en dep voorzichtig droog met een handdoek.

Avocado werkt geweldig voor je huid. De vrucht bevat gezonde vetten die met name een positieve werking hebben voor een droge huid. In de winter is het niet altijd makkelijk om genoeg essentiële vetzuren binnen te krijgen, dit maskertje maakt daar korte metten mee en laat je huid stralen!

Water
We bestaan voor meer dan de helft uit water. Om alle processen in ons lichaam vloeiend te laten verlopen en onze huid te laten stralen is het super belangrijk om voldoende water te drinken. In de zomer zit je vaak zonder goed je best te doen al snel aan je ideale hoeveelheid vocht, in de winter kom je er met de nodige tips en tricks. De truc zit ‘m in focus en afwisseling. Zorg dat je bij het opstaan één of twee glazen water drinkt. Je vult op deze manier het vochttekort van de nacht aan en creëert doorgaans meer bewustzijn en zin in drinken. Daarnaast is het afwisselen met verse gember, munt en winterse theeën een aanrader. Wist je dat je per dag al een liter water kwijtraakt? Twee liter per dag is het minimum, drie liter is ideaal.

pexels-photo-939833
Bron: https://www.pexels.com/photo/person-holding-white-ceramic-mug-939833/

Winterglow
Je kunt de meest heerlijke warme drankjes heel goed zelf maken als je verse ingrediënten in huis hebt! Wat dacht je van de volgende? Geef je immuunsysteem een opkikker en vul een grote theepot met gekookt water, één kaneelstokje, 3 (geschilde) appelschijven, een anijssterretje en eventueel twee eetlepels biologische honing.
Rust
Een onrustige huid wordt vaak veroorzaakt door weinig slaap, stress en ongezonde voeding. Zorg dat je voldoende slaap krijgt zodat je uitgerust wakker wordt. Doe voor het slapen gaan een ontspannende ademhalingsoefening op een meditatiekussen om helemaal zen te worden. Je haalt rustig adem door je neus en blaast net iets langer de adem weer uit door je mond. Als er veel gedachten door je hoofd heen spoken dan laat je deze gedachten lekker voorbij razen. Doe er niets mee maar stuur ze ook niet weg. Breng je focus terug naar je ademhaling, je zal merken dat je na een minuut of tien rustiger bent geworden.

Yoga
In onze drukke levens is er niet altijd evenveel tijd om echt goed te ontspannen, met yoga werk je aan balans, meer focus en soepele & sterke spieren. Bovendien leer je jezelf en je sterke kanten kennen. Life is easier when you are comfortable in your own skin. Je staat zelfverzekerder in je schoenen en dat in combinatie met de rust zorgt ervoor dat ook je huid meer gaat stralen. Dus probeer het eens, ga dat yogamatje op en ervaar een yoga les. Bij de meeste sportscholen en yogastudio’s is het volgen van een proefles geen probleem en kun je meer informatie vragen over alle yoga stijlen die bestaan. Liever thuis aan de slag? Met een YouTube kanaal of app start je zo je eigen practice.

Hoe verzorg jij je huid in de winter? Maak je zelf weleens een maskertje en let je meer op je huid dan in de zomer?

*Dit artikel is een samenwerking en geschreven door Lisanne van Superyoga

10 gedachten over “3 x Winter Skinbooster

  1. Ik liet net de hond uit en de wind is koud en schraal. Toen dacht ik wel: Ik moet eigenlijk iets op mijn gezicht smeren voor de bescherming. Maar in de praktijk vergeet ik het altijd.

    Like

  2. Mijn huid heeft ook echt extra bezorging nodig als het buiten koud is. De huid wordt droger etc. Inderdaad veel water drinken, vaker een masker gebruiken en goed rusten helpen goed. Maar smeer nu twee verschillende crèmes en daar is mijn huid zo blij mee. Zo zacht was hij nooit eerder haha!

    Like

  3. Ik drink altijd veel water en ik slaap genoeg, maar ik heb toch nog een onrustige huid. Ik denk dat dat komt omdat ik niet altijd even gezond eet… Oeps!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s