Skincare routine

Een tijdje geleden ben ik begonnen met mij wat meer te verdiepen in huidverzorging. Op onder andere Instagram vlogen termen zoals AHA, BHA, en Salicylzuur je om de oren. Eerlijk gezegd was het in het begin voor mij een beetje abracadabra allemaal. Maar aangezien er toch wel wat dingen aan mijn huid waren waar ik mij aan irriteerde, besloot ik mij hier wat meer over te weten komen, in de hoop dat mijn huid er baat zou bij hebben. Ik heb toen mijn skincare routine over de hoop gehaald en nieuwe producten aan toegevoegd. Het is nu een paar maanden later en ik ben er zo blij mee. Dus vandaag deel ik deze producten met jullie! Lees snel verder.

Eerst even wat weetjes over mijn huid. Mijn huidtype is normaal/gecombineerd. Ik word wel wat vettig gedurende de dag in mijn T-zone, helemaal in de zomer. Ook heb ik soms een pukkeltje hier en daar en iets vergrote porien. Waar ik ook last van heb, is wat roodheid in mijn gezicht. De bestanddelen die ik nu heb toegevoegd in mijn skincare routine gebruik zijn AHA´s, BHA, , hyaluronzuur en niacinamide.

Eerst ga ik wat meer over deze bestanddelen vertellen.

 • AHA´s: Alfahydroxyzuren: helpt bij cel vernieuwing, huidtextuur en betere teint van de huid. Is een verzamelnaam voor organische zuren. Glycol zuur is hier een van (uit rietsuiker). Wordt gebruikt voor exfoliatie van de huid. Ook bijvoorbeeld fruitzuren en melkzuur.
 • BHA: Betahydroxyzuur: Salicylzuur (uit boomschors van de wilg): helpt bij verstopte porien, grove porien, kleine bultjes en roodheid. Geschikt voor de vettere huid. Werkt ook anti-aging.
 • Hyaluronzuur: kan vocht vasthouden. Geschikt voor ouder wordende huid. Zorgt voor gladder, zachter en voller maken van de huid.
 • Niacinamide: helpt bij het verhelderen van de teint, tegen gaan klein lijntjes, en helpt bij grove porien.

Oke en dan nu de producten die ik gebruik, hoe ik ze gebruik, hoe vaak en waneer ik ze gebruik.

Cleansers

Stap een van mijn routine zowel ´s ochtends als ´s avonds ik het schoonmaken van mijn huid. Ik gebruik 3 cleansers. ´s Ochtends onder de douche gebruik ik de La Roche Posay Effaclar reiniger. Ik vind dit echte een geweldige cleanser, die voor mij het aantal break-outs en de vettigheid op mijn gezicht heeft verminderd. Vaak ga ik daarna nog een cleanser gebruiken, namelijk de Angels on bare skin van Lush. Dit product gebruik ik al jaaaaaren. Hier ben ik dan ook super dol op. En dit ondanks de geur (ik haat de geur van lavendel). Deze cleanser is een vaste cleanser, het lijkt een beetje op klei met stukjes er in (klinkt super aantrekkelijk dit). Je neemt een klein bolletje en mengt dit met water tot een pasta en je smeert het op je gezicht. Vaak laat ik deze ook even zitten op mijn gezicht als een soort snel mini maskertje onder de douche. Het kalmeert en vermindert roodheid in je gezicht.

Voor het verwijderen van mijn makeup gebruik de Garnier Micellair water met de roze dop. Prima product om je makeup te gebruiken ik krijg er geen pukkels van. Ik heb ook die met de groene dop geprobeerd, maar die vind ik niet zo.

cof

Toners

Twee keer per dag gebruik ik een toner. Ik ben dol op toners. Op een of andere manier geeft dit mij pas het gevoel dat mijn huid echt goed schoon is. ´s Ochtends gebruik ik de Breath of fresh air van Lush. Ook hier heb ik al meerdere flessen van versleten. Deze toner zorgt voor versteviging en verfrissing van de huid. Er zit rozenwater, zeewier en aloe vera gel in. Deze ingredienten zorgen voor kalmering, verzachting en bescherming van de huid. Dus allemaal goede natuurlijke ingredienten die goed zijn voor je huid.

´s Avonds gebruik ik de Glycolic Acid 7% toning lotion van The Ordinary. Dit merk kwam ik in een keer overal tegen en was er super nieuwsgierig naar geworden. Dit merk staat er bekend om klinische verzorging van huid. Oftewel heel scheikundig. Maar het mooie van de merk is, is dat het super betaalbaar is (elk product rond de €5). Deze toner zorgt voor een milde exfoliatie van de huid. Dit zorgt voor het verminderen van textuur van de huid (die kleine vervelende bultjes onder de huid). Ook zit er Tasmanian pepperberry in, wat er voor zorgt dat effect van het zuur wat verzacht wordt. Er wordt aangeraden dit een keer per dag, het liefst in de avond, te gebruiken. Dit omdat het je huid (zoals alle zuren) gevoeliger maakt voor de zon. Ook wordt er aangeraden om SPF te dragen na gebruik van dit product. Zoals je kan zien, heb ik al een groot deel van deze fles opgemaakt. Ik vind dit ook echt een super product, waarmee ik ook zeker resultaat heb gezien.

Serums

Momenteel gebruik ik drie serums. Twee ervan zijn van La Roche Posay. Dit zijn de serums die ik gebruik over mijn hele gezicht. Ik wissel deze serums af en soms gebruik ik ze ook allebei. De eerste die ik graag gebruik is de Rosaliac AR Intense serum. Dit serum gebruik ik twee keer per dag. Het zorgt ervoor dat de roodheid in je huid verminderd wordt. En ik moet zeggen dat ik zeker, na een tijdje, resultaat zie. Zeker op mijn wangen.

Het tweede serum wat ik graag gebruik is het Hyalu B5 serum. In dit serum zit hyaluron zuur, wat zorgt voor een anti-aging en replumping effect. Ook zorgt het voor de vochtbalans in je huid en gaat dehydratatie tegen. Je huid bevat van nature hyaluron zuur. Dit vermindert alleen wanneer je ouder wordt (helaas pindakaas). In het begin gebruikte ik alleen veel te veel hiervan. Met mijn vettige huid was dat niet zo slim (hello more shine). Nu gebruik ik veel minder en ook niet iedere dag. Dit werkt veel beter voor mijn huid. Ook gebruik ik dit product graag na de zonnebank.

Het derde serum wat ik gebruik is Niacinamide 10% en Zinc 1% serum. Ook deze is weer van The Ordinary. Hier staat op als omschrijving: ´high strength vitamin and mineral blemish formula´. Ik gebruik deze niet om op mijn hele gezicht aan te brengen, maar om pukkeltjes mee aan te stippen. Dit werkt hier heel goed voor, zodat die bastards snel weer zijn verdwenen.

cof
Toners-serums (behalve Hyalu B5 Serum:zie bovenste foto hiervoor)

Creme

Ik gebruik geen aparte dag-en nachtcreme. Degene die ik gebruik voor beide is de La Roche Posay Effaclar K (plus). Voorheen gebruikte ik de Effaclar Duo, die ook super goed werkt. Maar die is meer voor als je echt hardnekkige pukkels hebt. De Effaclar K is bedoelt voor een vettige huid (gaat glimmen tegen) en helpt met het vernauwen van de porien. Ik vind dit een super fijne creme, die ook goed onder makeup zit.

Scrub en peeling

Voor scrub gebruik ik de St. Ives blemish control apricot scrub. Deze bevat salycidezuur wat helpt tegen acne. Ik gebruik deze scrub al best lang. Deze zag ik ooit een keer bij Beautygloss voor bij komen (zij haalde deze toen uit Amerika). Toen ik op vakantie was op Curacao een paar jaar geleden, zag ik deze daar liggen en besloot de scrub mee te nemen. Gelijk verliefd en gelukkig is de scrub nu ook gewoon online hier in Nederland verkrijgbaar. Ik gebruik scrub ongeveer twee keer per week. Een keer per week gebruik ik deze in combinatie met een (chemische) peeling. De peeling die ik gebruik is de AHA 30% BHA2% peeling solution van The Ordinary. Dit is een paars/rode vloeistof die al je dode huidcellen van je gezicht moet afbranden. Ook helpt dit voor het ontstoppen van je porien en werkt het tegen puistjes. Wat ik doe is het volgende: ik scrub mijn gezicht (gebruik hierbij geen water) en vervolgens breng ik over de scrublaag de peeling aan. Ik had dit gezien bij Jamie Genvieve op Youtube (zij had het weer van Tata Harper, een skincare merk persoon). Voor mij werkt dit echt heel goed en mijn huid wordt hier super mooi van.

Maskers

Een masker doe ik meestal ook een keer per week. Deze roteren vaak, want ik vind het leuk om nieuwe maskers te proberen. Degene die ik nu in rotatie heb zijn het La Roche Posay Effaclar masker, the Bodyshop Britisch Rose en het Korres Pommegranate masker. Stuk voor stuk prima maskers. Altijd lekker om even te ontspannen met een maskertje en een aflevering van je favoriete serie te kijken. Welke ik ook graag gebruik is Mask of Megnaminty van Lush. Alleen deze heb ik op het moment niet in gebruik.

cof
Scrub-peeling-maksers-creme

SPF

Confession: ik gebruik niet iedere dag SPF. Ik weet dat het eigenlijk wel moet, maar het is gewoon nog niet iets wat in mijn systeem zit. Ik gebruik het eigenlijk alleen als het mooi weer is en ik weet dat ik veel buiten ga zijn. Welke ik dan graag gebruik komt van de Primark. Ik haat het om gewone zonnebrand op mijn gezicht te smeren, want dat is wel zo dik en vettig. Maar deze is speciaal wel voor het gezicht en heeft factor 30. Ook heeft een matterend effect. Ik krijg er geen pukkels of verstopte porien van en mijn make up zit er ook mooi boven op. En het is van Primark dus heeft een leuk prijsje. Dit product heeft mij echt verrast.

cof
SPF

Dit was het dan! Mijn skincare routine. Natuurlijk ben ik altijd op zoek naar nieuwe producten, dus heb je nog aanraders laat het dan weten in de comments!

Liefs,

Marrit (en Priscilla)

17 gedachten over “Skincare routine

 1. Leuk om te weten wat je allemaal gebruikt. En erg interessant ook die informatie over die bestanddelen. Ik gebruik zelf ook de Garnier Micellair water, mijn huid reageert daar goed op 🙂

  Like

 2. Zo veel producten gebruik ik niet voor mijn routine. Dat serum van La Roche klinkt misschien ook goed voor mijn huid qua roodheden.

  – xx Daisy

  Like

 3. Wat leuk om te lezen wat je gebruikt. Ik ben zelf (sinds een korte tijd) enorm fan van het merk La Roche Posay. Je betaald wat meer maar het resultaat mag er zijn! Super leuk om te lezen dat jij dit merk ook goed vind!

  Liefs, Laura

  Liked by 1 persoon

 4. Wow..ik ben echt onder de indruk van je routine. Ik zelf gebruik nauwelijks wat: alleen arganolie, castorolie en dry brush mijn gezicht 2x per week. Ik moet er wel bij zeggen dat ik geen moeilijke huid heb dus dat scheelt. De producten van Lush klinken trouwens wel heel goed. Ik ga er toch eens een keer naar kijken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s