Lipstickencupcakes x Cabin Zero Praag reisverslag

Zoals jullie hebben kunnen zien in onze stories op Instagram zijn wij een paar dagen samen naar Praag geweest. Sinds een aantal jaren hebben wij de traditie om een keer per jaar samen een citytripje te doen. Wij zijn al samen in Athene (waar Marrit woonde) , Londen, Parijs en nu dus ook Praag geweest. Net nadat wij ons tripje naar Praag hadden geboekt werden wij benaderd door Cabin Zero of wij een mooie rugtas wilde ontvangen die geschikt is voor handbagage. Wij vliegen met onze stedetripjes eigenlijk altijd met alleen handbagage, dusleek ons dit een leuk idee. Benieuwd naar wat wij allemaal hebben gedaan en wat wij vonden van de tassen? Lees dan gauw verder.

Onze ‘’reis’’ begint altijd al met inpakken. Wat een avontuur is dat altijd….je mag maar tien vloeistoffen mee, maar eigenlijk gebruik je er wel 100. Wat neem je mee? Gelukkig gebruiken wij altijd wel redelijk veel dezelfde producten, dus wij spreken altijd af wie wat meeneemt. Priscilla houdt zich altijd netjes aan tien producten en Marrit heeft ‘’per ongeluk’’ altijd het dubbele mee en moffelt het dan stiekem weg in doosjes (denk aan parfum) of gooit vervolgens de helft in de auto, omdat ze het dan toch niet nodig blijkt te hebben. Toen wij de weersvoorspelling hadden bekeken voor Praag bedachten wij dat we geen jas nodig hadden, maar deze had nog prima in onze tas gepast. Toen we de tassen bekeken (een 36L en een 44L) twijfelden we wel een beetje of alles wel zou passen. We hadden allebei ongeveer vijf setjes kleding mee, extra schoenen(Priscilla een paar en Marrit twee paar schoenen, twee paar sandalen en een paar slippers), makeup, een krultang, vloeistoffen en opladers. We vlogen al om tien voor zeven naar Praag en konden pas om 3 uur ’s middags inchecken, dus moesten tot die tijd onze handbagage mee tillen. Dan is zo’n rugtas ideaal, want deze draagt ook super fijn. Na een tijdje merk je natuurlijk wel dat je al even aan het tillen bent, maar met zomerse temperaturen ga je toch tussendoor wel op een terrasje zitten .mocht je nou ook zo’n awesome tas willen bestellen, klikt dan hier

1533890935783

Op onze eerste dag zijn wij (surprise surprise) gaan shoppen. Nog voor ons #healthygirl McDonalds ontbijt stuitte wij al op de eerste Sephora. Deze was een beetje klein, maar gelukkig heeft Praag zo’n miljoen Sephora’s ofzo (oke drie) . Na een tijdje in het centrum gelopen te hebben, kwamen wij Palladium tegen. Een winkelcentrum met vier verdiepingen waar elke shopaholic naar hartenlust kan winkelen (of wat verkoeling kan zoeken). Zoals in alle grote steden heb je hier veel keuze in verschillende winkeltjes en tal van eettentjes, om al je calorieën die je tijdens het zware winkelen verbruikt weer aan te vullen. Na het winkelen in het Palladium besloten wij dat we toch wat trek begonnen te krijgen en hebben wij geluncht bij de Costa. Hier hebben wij lekker een panini met tomaat en mozzarella en een Mango Cooler gehad. Na de lunch was het tijd om uit te zoeken hoe we bij ons hostel kwamen. Op het vliegveld hadden we al vervoerskaartjes gekocht voor drie dagen die geldig zijn voor de bus, tram en metro en kostte 12 euro. Hier hebben wij goed gebruik van gemaakt, omdat Priscilla een hostel had uitgezocht dat niet zo dicht bij het centrum lag. Na een kleine detour met dank aan Google Maps waren we eindelijk bij het hostel aangekomen waar wij gelukkig al konden inchecken. Onze kamer had een tweepersoonsbed, een stapelbed, een kledingkast, een kluisje, een badkamer met douche en toilet, een spiegel en een hokje met een licht en een bankje waarvan wij niet zo goed wisten wat we ermee moesten. Nadat we alle spullen uit de tas hadden gehaald hebben we maar even een powernapje van twee uurtjes gedaan, omdat wij al om twee uur de wekker hadden de nacht ervoor. Na ons powernapje hebben we ons even opgefrist en zijn we weer terug naar het centrum gegaan, waar we een heerlijke pizza hebben gegeten. Na de pizza zijn wij wat door het centrum gaan lopen op zoek naar de Karelsbrug die we uiteindelijk met de goede navigatie skills van Marrit ook nog vonden. Na deze leuke, maar lange dag waren wij toch wel heel erg moe. We hebben nog wat gedronken bij La Casa Blu, een Mexicaans restaurantje met hele leuke muziek en daarna zijn wij lekker naar ons bedje in het hostel gestrompeld.

1533889617000

Op onze tweede dag waren we wat laat uit bed en dachten om 12 uur ‘’goh misschien moeten we ook maar eens een ontbijtje scoren’’ Hierop werden wij heel raar aangekeken, want er werd geen ontbijt meer geserveerd (suprise, suprise). Ook een broodje voor de lunch stond hier niet op de kaart, dus we hadden maar een salade met kip als ontbijt .Na het ontbijt zijn we nog wat winkeltjes binnen gewandeld, hebben we opnieuw de brug opgezocht en hebben we een flatbread gegeten, die Marrit al zweten van de chili op at, en een cocktail gedronken bij het Hardrock cafe. Daarna hebben we de brug opgezocht en zijn we naar de andere kant van de brug gewandeld, omdat het bloedheet was en al weer een uur of 5 was besloten we terug te gaan naar het hostel om nog even te douchen en onze nieuwe makeupjes uit te testen. Na dit ritueel wat bij ons al gauw twee uren in beslag neemt zijn we terug naar het centrum gegaan en hebben we een restaurantje opgezocht. Tijdens het eten kregen we een appje van Dani, een vriend van Priscilla, of we al plannen hadden gemaakt voor de avond en of we zin hadden om met de boatparty mee te gaan. Natuurljk hadden wij dat, want wij houden wel van een dansje. Van te voren hadden we uitgezocht tot hoe laat de metro reed en hoe we dan eventueel zouden terug komen in het hostel. De metro reed pas weer om 5 uur ’s ochtends (er ging ook een nachtbus kwamen we de volgende nacht achter). Niet echt ideaal als je al eerder terug wilt, maar wij redde dit met gemak…Ik geloof dat wij uiteindelijk 7 uur de metro terug hadden gepakt, wat resulteerde in een slapende Priscilla in de metro (bedankt Marrit voor de foto’s).

1533889996731

Op de derde dag werden wij rond half een wakker en zouden we om een uurtje of twee afspreken met Dani. Dit redde wij natuurlijk niet….na even douchen en opmaken zijn we richting het centrum gegaan. Hier hebben wij een broodje gehaald en we zijn alweer (hoe kan het ook anders?) gaan shoppen. Hier kon Priscilla eindelijk de nieuwe makeup liefdes van haar leven vinden, zoals jullie konden lezen in onze Praag Shoplog had zij daar nog al wat moeite mee. Na het shoppen zagen we dan Dani. Dani nam ons mee naar een biergarten vlakbij de brug. Super gezellig was dat. Iedereen zat lekker aan een borreltje. De BBQ stond aan, het zonnetje scheen nog steeds ontzettend hard en er was live muziek. Wat wil een mens nog meer? Dani had ons uitgenodigd om bij hem thuis samen met zijn vriendin en een vriend te gaan barbecueën. Nou, dachten wij…dat lusten wij wel, dus gingen we mee naar zijn appartement vlak bij het centrum. Hier bakte hij een super lekkere hamburger op de barbecue. Nou zijn wij normaal niet zo van de hamburgers, maaaaaar deze was erg lekker! ’s Avonds nam Dani ons nog mee naar een paar kroegjes bij hem in de buurt. Hij was niet van plan om mee op stap te gaan, maar volgens hem hadden wij een slechte invloed op hem en is hij toch mee uit geweest. Toen we van de ene club naar de andere club liepen bedachten we dat het een goed plan was om maar even te zitten op een bankje in Old Town. Hier sprak een drugsdealer ons aan(wisten wij veel???) hij zocht iets…zo vriendelijk en naïef als wij zijn, boden we hem onze hulp aan, want ja hij zocht iets. Dan kunnen we toch best even helpen zoeken? Wisten wij veel dat hij zijn drugs had verstopt. (Priscilla maakte hier nog een heel grappig grapje over en zou deze ook zeker opschrijven, maar toen ik de zin had getypt was het lang zo grappig niet. Het was een gevalletje ‘’daar had je bij moeten zijn’’, dus helaas geen grapje…) De laatste club waar Dani ons mee naar toe nam, was niet heel veel aan en bloedheet. En eigenlijk waren we er ook wel een beetje klaar mee. We hebben toen een nachtbus gepakt naar ons hostel. We moesten toch ook om 10 uur al uitchecken de volgende ochtend en heel veel slaap hebben wij tijdens onze trip niet gehad.

1533890344989

De vierde dag werden wij gewekt door de wekker. Dit was onze allerlaatste dag en we vlogen half 7 ’s avonds weer terug naar Schiphol. We hebben nog even gedouched, opgemaakt en onze spullen gepakt. Op onze laatste dag vonden we eindelijk een restaurantje dat ontbijt serveerde. Hier hebben wij een tosti gehad. Aan de overkant scoorde Priscilla nog gauw een koelkast magneet, want deze nemen wij altijd mee als we ergens geweest zijn. Na het ontbijt zijn we toch nog maar even gaan winkelen, want dat hadden wij heus nog niet genoeg gedaan. Priscilla besloot dat zij toch nog een mooie blush nodig had in haar leven en gaf Marrit de opdracht om deze te vinden. Marrit haar oog stuitte toen op de Dolce Vita blush van NARS en Priscilla ging meteen akkoord. En terecht overigens, want nu ze deze een paar keer heeft gebruikt is ze in love. Na het shoppen besloten we een kaartje te kopen voor de metro en dit keer maar eens op tijd richting het vliegveld te vertrekken. Dit gaat nog wel eens mis. Toen wij in Londen waren geweest hadden we bijna onze vlucht gemist, omdat we werden afgeleid door alle winkels met te veel leuke producten op het vliegveld (oopsie). Toen we geland waren op Schiphol kwamen we nog een winkeltje tegen met makeup. Hier scoorde Marrit nog een super mooie highlighter van Dior. Deze kwam ook voorbij in onze Praag Shoplog en is een absolute aanrader. Met onze Cabin Zero tas een stuk voller met makeup dan de heenreis kwamen wij kapot, maar tevreden weer thuis.

Zijn jullie al eens in Praag geweest of hebben jullie nog tips voor leuke citytripjes? Laat het ons dan weten in de comments.

Liefs,

Marrit & Priscilla

 

*dit artikel betreft een samenwerking

19 gedachten over “Lipstickencupcakes x Cabin Zero Praag reisverslag

 1. Wat leuk! Ik ben nog nooit in Praag geweest. Nu houd ik sowieso noet zo van stede trips, log liever aan het strand 😉 Ergens wel jammer en een gemis voor mezelf, want ik zie er altijd enthousiaste berichten over.

  Like

 2. Praag staat heel hoog op m’n lijstje! Tof om zo mee te kunnen kijken naar jullie tripje! Ziet er zo gaaf uit! Leuk ook zon traditie van citytrips!

  Like

 3. Ik ben nog nooit in Praag geweest, maar ik hoor er wel veel goede verhalen over. Haha, zo te lezen hebben jullie het in ieder geval erg gezellig gehad, op de foto’s is het ook te zien. Leuk!

  Like

 4. Altijd leuk een citytrip! Volgens mij hebben jullie je wel vermaakt. Ik ben zelf nog nooit in Praag geweest, maar ik vind nog zoveel gaan reizen! Maar eerst kijken waar ik de tijd vandaan ga halen haha.

  Liked by 1 persoon

 5. Wat leuk dat jullie samen op reis gaan. De McDonald’s is bij veel bestemmingen wel een dingetje om te bezoeken, omdat het zo herkenbaar is, denk ik. Misschien is Rimini of San Marino de volgende bestemming?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s