Make-up Shoplog Praag

Zoals jullie weten zijn wij onlangs op citytrip geweest naar Praag. En wat was dat leuk! Wat een mooie stad, leuke mensen en lekker eten. Zeker een aanrader. Ben je benieuwd wat wij daar gedaan hebben, vrijdag komt ons reisverslag hiervan online. Uiteraard hebben wij ook flink geshopt (want ja hallo 3 Sephora´s). Waar Marrit gelijk haar mandje vol had gegooid, had Priscilla iets meer moeite met de nieuwe liefdes van haar leven te vinden. Maar het is uiteindelijke zeker gelukt. Makeup (en Lush) is eigenlijk het enige wat we geshopt hebben daar. Verder geen kleren, want het was 32 miljoen graden, dus veel te warm om te passen. Ben je benieuwd welke nieuwe makeupjes wij aan onze stash hebben toegevoegd, lees dan snel verder.

De Makeupjes van Marrit

cof

Too Faced Just Peachy mattes palette & Sweetie Pie ´bronzer´

Waar ik naar op speurtocht was, al een tijdje eigenlijk, was het Too Faced Just Peachy mattes palette. As usual had ik deze op youtube voorbij zien komen en was op slag verliefd. Maar helaas, voor zover ik weet, niet in Nederland verkrijgbaar. Ik had gehoopt dat deze bij Douglas zou komen, aangezien Douglas nu Too Faced verkoopt, maar tot op heden niet het geval. Wel het grotere peach palette, maar de gehele Peaches & Cream collectie (nog?) niet. De eerste Sephora waar we in liepen, deze was wat een kleinere Sephora, had deze collectie helaas ook niet. Maar toen kwamen we bij de Sephora in het winkelcentrum Palladium (a.k.a heaven). En daar was de gehele collectie verkrijgbaar. Natuurlijk stopte ik gelijk dit palette in mijn mandje. Er is ook nog een White Peach variant, maar deze sprak mij niet zo erg aan. De kleuren uit het Just Peachy mattes palette zijn kleuren die mij aanspreken en die ik altijd gebruik. Ook vind ik het doosje super schattig en heeft het een fijn formaat (ook handig voor op reis). Zeker een goede aankoop dit.

Waar na het tiende rondje Sephora mijn oog ook op viel, was de Sweetie Pie bronzer van Too Faced ook uit de Peaches & Cream collectie. In de eerste instantie was deze mij niet echt opgevallen of had ik van tevoren bedacht dat ik deze wilde hebben. Maar toen ik deze swatchte, was ik gelijk verkocht. Ten eerste: dit is absoluut geen bronzer. Ook heb ik geen idee hoe ze het bij Too Faced in hun hoofd hebben gehaald om dit een bronzer te noemen. Maar het is echte een prachtige blush. Helemaal voor de zomer. Als je alle kleurtjes door elkaar mixt, krijg je een prachtige glowy neutraal, rozige kleur. Echt super pretty! Beetje jammer van de gouden glitter overlay die er op zat, maar gelukkig heb je die na een keer even met je kwast er door heen eraf.

cof
Too Faced Just Peachy mattes palette en Sweetie Pie bronzer

Urban Decay all-nighter setting spray

Bij Sephora kocht ik ook een Urban Decay reis variant all-nighter setting spray (aangezien we alleen met handbagage reisden, kon ik geen full-size vloeistoffen kopen). Ik was setting spray vergeten en OMG wat was het heet. Heel heet. Dus het was nodig. Deze heb ik al eerder gehad en is een super goede setting spray, alleen vind ik persoonlijk er een vreemd luchtje aan zitten. Gelukkig blijft die geur niet hangen.

Sephora Bronzer

Waar mijn oog nog meer op viel bij de Sephora, was de bronzer van Sephora eigen merk. Het huismerk van Sephora is eigenlijk iets waar ik normaal niet zo snel iets van koop op een of andere manier. Maar deze keer er toch even goed naar gekeken en toen vond ik dit pareltje. Ten eerste vond ik de verpakking super cute en deze swatchte ook heel goed. Ik kocht deze bronzer in de kleur Mykonos. Inmiddels een paar keer gebruikt en een super fijne bronzer met een hele mooie diepbruine kleur. Ook weer ideaal voor de zomer wanneer ik iets meer een tan heb.

Lancome Juicy Shaker

Bij de Douglas kocht ik een Lancome Juicy Shaker in de kleur Lemon Explosion. Deze was in de aanbieding en ik wilde deze altijd al proberen. Dit is zo´n olie met kleur die je moet schudden voor het aanbrengen, zodat het met elkaar mengt. Ik vind de verpakking super cute en geeft ook een mooi effect op de lippen. Maar ik ben geen fan van de applicator en je moet vaak bijwerken (wel logisch hoor met zo´n oil). Al met al denk ik dat deze niet het geld waard is en ik zal deze dan ook niet echt aanraden. Gelukkig had ik deze in de aanbieding gekocht .

Inglot Blush en Lipstick

Ook liepen wij tegen een Inglot winkel aan. Ik kwam voor het eerst in aanraking met Inglot toen ik Athene woonde. Een meisje die ik daar heb leren kennen, net zo´n make up liefhebber als ik, was helemaal dol op Inglot. En in Athene was dit merk ook te koop. Sindsdien vind ik dit ook zeker een fijn merk. Super leuk vonden we het dan ook om tegen een Inglot winkel aan te lopen in Praag. Ik kocht hier een blush in de kleur 25 en een slim gel lipstick in de kleur 48 (helaas heeft Inglot geen leuke namen voor hun producten). De blush is een mooie, neutrale buin-rozige kleur. Een typische kleur die ik graag gebruik. De blush nog niet op mijn gezicht getest, maar ziet er veelbelovend uit.

De lipstick al wel meerdere keren opgehad en ben dol op deze kleur en finish. Het is (uiteraard) een nude kleur met glans. Dit is mijn favoriete kleur/finish om te dragen, dus dit is zeker een top aankoop geweest en is snel een van mijn all-time favoriete lipsticks aan het worden.

cof
Sephora bronzer-Inglot lipstick-Inglot blush-UD setting spray-Lancome Juicy Shaker

Dior Nude Air Luminizer 001

Op het vliegveld kocht ik ook nog de Dior skin nude air Lumizer shimmering sculpting powder in de keur 001. En WAUW WAUW WAUW. In love. Wat een geweldige highlighter is dit. Wij hadden deze highlighter van Dior al meerder malen gespot tijdens deze trip. Waar ik 001 gelijk heel mooi vond, aasde Priscilla op 003. Uiteindelijk op het vliegveld hakte ik de knoop door en kocht deze. Want ik wist dat deze anders in mijn hoofd zou blijven zitten. Echt een van de mooiste highlighters die ik ooit gebruikt heb. Zeker een hele grote aanrader. Ik vind ook zeker dat Priscilla 003 nog moet kopen.

cof
Dior Nude Air Luminizer in 001

Lush Feeling Younger tint & Dermacol foundation

Tot slot nog twee producten die Priscilla en ik allebei kochten. Namelijk de Lush Feeling Younger tint en de Dermacol foundation. De Lush Feeling Younger tint is een vloeibare highlighter en is echt so pretty. Wij hadden ons eigenlijk nooit verdiept in de Lush makeup totdat we hier tegen aanliepen. De tint geeft echt een super glowy, healthy, maar natuurlijke glow. Wel droogt deze snel op, dus handig om eerste de ene kant te doen en dan de andere (spreken uit ervaring). Ook is het denk ik heel mooi om deze tint te mengen met je foundation voor een gehele glow.

Ook kochten we beide de Dermacol makeup cover foundation. Ik wist mij te herinneren toen ik deze zag, dat dit de worlds most full coverage foundation was, die NikkiTutorials een tijdje geleden testte op haar kanaal. Deze was echt super goedkoop (Dermacol is een drugstore merk in Tsjechie), dus uiteraard moest deze mee. Deze foundation is zelfs ontwikkelt in de Barrandov filmstudio in Praag zelf (ook gewoon online verkrijgbaar in Nederland). De foundation zit in een gouden tube en is super dik. Ik heb deze tot nu alleen gebruikt nog om mijn andere foundations iets meer coverage te geven en een tintje donkerder te maken. Dit gaf wel een super mooi effect. Priscilla heeft deze foundation wel al een keer getest en gaat deze nog wat meer voor jullie testen. Binnenkort komt er dan ook een review van deze foundation online op Lipstick&Cupcakes.

IMG_20180807_152458.jpg
Lush Feeling Younger-Dermacol Foundation

De (overige) makeupjes van Priscilla

cof

Sephora highlight lowlight face contour duo

Priscilla haar makeup goal voor deze trip was het vinden van een cream contour stick die ook donker genoeg voor haar is. Wij gaan regelmatig onder de zonnebank en Priscilla is al vrij getint van zichzelf, dus op het moment is ze basically zwart. Nou kwamen wij erachter dat het opzich al vrij moeilijk is om een cream contour stick te vinden om een of andere reden, laat staan een die donker genoeg is. De andere opties waren Benfit Hoola stick of een cream foundation van Makeup forever in een donkere tint. Beide werden niet goed gekeurd. Gelukkig kwam Priscilla nog deze dubbelzijdige contour stick van het Sephora eigen merk tegen. Ze kocht de donkerste kleur in 03 Tan.

Nars blush/bronzer duo en Nars blush

Van Nars kocht Priscilla ook nog twee producten bij Sephora. Als eerste kocht ze het bekende blush/bronzer duo in Orgasm/Laguna. Dit doosje is superhandig voor op reis of om mee te nemen in je tas. Orgasm is een prachtige roze blush met gouden shimmer. Ook de bronzer in de kleur Laguna bevat een kleine gouden shimmer. Deze kleur is voor Priscilla momenteel wel wat aan de lichte kant, maar van het winter is het zeker een betere match.

Aangezien Priscilla het allemaal niet zo goed kon vinden qua makeup deze trip, gaf ze mij opdracht een mooie blush voor haar te vinden. Nou ben ik dol op blush dus speurde ik de Sephora af naar de perfecte blush voor Priscilla. Ik kwam uiteindelijk uit bij de Nars blush in de keur Dolce Vita. Dit is een prachtige bruinrode kleur met een gouden shimmer die super pretty staat bij Priscilla haar tan.

cof
Nars Dolce Vita-Nars Orgasm/Laguna

Inglot Soft Sparkler Highlighter

Op slag verliefd was Priscilla toen ze deze highlighter zag liggen in de Inglot winkel. Een tijdje geleden had ze bij de Douglas een highlighter gezien van Becca met een wat groenige ondertoon. Natuurlijk niet gekocht en daarna nooit meer wat van deze highlighter vernomen. Resultaat: Priscilla met een gebroken (makeup)hart. (Mocht iemand trouwens weten welke highlighter dit geweest kan zijn van Becca, laat ons dan zeker even weten in de comments). Maar toen kwam ze deze highlighter tegen, die heel veel op die andere van Becca lijkt. Dus deze ging gelijk mee en het is dan ook zeker een aanrader, vooral als je een wat een diepere huidskleur hebt.

Bourjois Rouge Velvet Lipstick

Een tijdje geleden kocht Priscilla een Bourjois lipstick uit deze lijn in de kleur Peach Tatin. Al weken moet ik aanhoren hoe geweldig deze lipstick is. Dus toen wij tegen Bourjois aanliepen bij DM (deze Duitse drogist en ook de Rossman zitten in Praag), ging Priscilla gelijk een kijkje nemen bij deze lijn en vond deze mooie in de kleur Caramelody. Ook was deze lipstick hier een stuk goedkoper dan in Nederland. Dit is dus ook zeker een goede aankoop geweest.

Dit waren dan onze (makeup) aankopen van onze citytrip naar Praag. Hebben jullie onlangs nog nieuwe makeupjes gescoord? Laat ons dan weten welke en of het aanraders zijn of niet.

Liefs,

Marrit (en Priscilla)

19 gedachten over “Make-up Shoplog Praag

  1. Als je alles bij elkaar optelt, krijg je een aardig bedrag 😉

    Ik heb geen make-up gekocht. Ik ben o.a. visagist en heb veel make-up. Ik heb besloten eerst alles op te maken ipv nieuwe make-up te kopen. Als ik nog iets zou kopen dan is het de UD all nighter spray. Ik begreep dat die er voor zorgt dat je make-up muurvast blijft zitten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s