Review & Giveaway(gesloten): Soph X Makeup Revolution Extra Spice Palette

Vandaag hebben wij iets super leuks voor jullie. Namelijk onze eerste giveaway yeaahh. En wel van het allernieuwste Soph X Makeup Revolution Extra Spice palette. Dit is de tweede samenwerking van Youtuber Sophdoesnails met het Engelse makeup merk Makeup Revolution. Het eerste palette (dat volgens mij gewoon het Soph palette heet) heb ik destijds ook gekocht en deze beviel mij zeer goed. Toen de tweede editie hiervan uit kwam, moest deze dan ook in mijn stash. En toen vonden wij (Priscilla & Marrit dus) het leuk om er een extra te bestellen om aan een van jullie te geven. Wil je mee doen met de giveaway lees dan even onder aan het artikel wat de regels zijn. Maar nu eerst de review van dit Soph X Makeup Revolution Extra Spice palette.

edf
Boven: Extra Spice palette & Onder: Soph Palette

Toen het eerste Soph x Makeup revolution palette uitkwam, had ik geen idee wie zij was. Toen het tweede palette uitkwam, had ik dit nog steeds. Ik vond voornamelijk de paletten erg mooi. Maar voor de volledigheid van deze review, heb ik haar maar even opgezocht. Ze is dus een Britse Youtuber die eerst nagels deed en nu makeup. Ik heb haar video gekeken waar ze haar nieuwe Extra Spice palette laat zien en uitleg geeft over het palette, de kleuren, formules, namen dat soort dingen. Ze geeft in de video aan dat dit palette de ´Extra Spice´ in iemands makeup stash moet zijn. Dus niet een basis oogschaduw palette, maar echt voor iemand die graag dat stapje extra doet met oogschaduw looks. Deze is dus meer bedoelt als aanvulling van dat eerste palette en welke kleuren daar nog uit ontbraken. Maar dit palette kan (naar mijn mening) zeker opzich zelf gebruikt worden of dus in aanvulling met haar eerste of elk ander oogschaduw palette.

edf
Everyday-Running Late-Infinity-Cheesecake-Cookie Dough-Dreams
edf
Vitamin C-Sweet N Sour-Twenty One-Romance-Enchanted-Lakes
edf
Brownies-Chocolate Orange-Mulled Wine-LA Sun-Aurora-Reputation

De kleuren

Ik vind de kleuren in dit palette erg goed gekozen. Het is weer wat anders dan de standaard paletten die de laatste tijd zijn uitgekomen met alleen warme, neutrale kleuren. Dit is echt even wat anders. Er zitten zeker genoeg neutrale bruin tinten in om je ooglook mee op te bouwen. Maar daarnaast zit er ook zeker wat spannendere kleuren in, zoals een geel, een licht oranje en een donkere kaki groen. Ook zitten er super mooie paars, rode, wijnachtige tinten in. Verder heb je ook je lid kleuren voor je everyday eyeshadow look. Met dit palette kun je dus vele kanten op. Van everyday looks tot een bronze smokey, een koelere groene oogschaduwlook of dus een diepe burgundy smokey eye.

Wat er wat mij betreft ontbreekt is een highlight kleur en een zwart. Nou weet ik dat dit palette als aanvulling/extra is bedoelt, dus is het niet helemaal terecht om er over te b*tchen. Maar toch, dit zou voor mij wel een reden zijn om bijvoorbeeld dit palette niet mee te nemen op reis. Omdat ik er dan niet een volledige ooglook mee kan maken. Thuis pak ik de ontbrekende kleuren er gewoon bij. Dus of dit een puntje is waar je over valt, is persoonlijk.

De finishes

In het palette zitten 18 kleuren, waarvan 12 matte oogschaduws en 6 shimmers. Zelf hou ik meer van matte oogschaduws dan van shimmer, dus ik denk dat het een goede verdeling is. Ondanks dat er dan ¨maar¨ 6 shimmer oogschaduws in zitten, zijn deze wel veelzijdig en uniek in kleur. Soms heb je een palette en dan heb je drie kleuren die super veel op elkaar lijken. Dat is hier niet het geval. Ook is er afwisseling tussen warme en koele tinten, dus voor ieder wat wils. De shimmer oogschaduws voelen creamy, maar hebben toch weinig fallout. Wel bracht ik deze aan met wat MAC Fixplus om ze net even wat beetje extra te geven. Maar dat hangt helemaal van je persoonlijke smaak af.

Wat betreft de matte kleuren heb je ruime keuze uit 12 kleuren. Ook hier zijn ze weer uniek in kleur. Wat ik persoonlijk heel fijn vind aan dit palette, is de super mooie (matte) oranje/bruin tinten die er inzitten. Maar ook de felle geel en rood vind ik awesome. Met het swatchen viel mij op dat alle matte tinten niet gelijk aanvoelde. Er waren een paar die wat droger aanvoelden, namelijk Running Late, Twenty-one, Lakes, en Brownies. Met aanbrengen op het oog voelde ik echter geen verschil. Ook hier weer weinig fall-out, wat altijd super fijn. Sowieso zal ik wel altijd aanraden als je met donkerdere kleuren een look maakt, om je foundation etc. als laatste te doen. Wat ik wel een minpuntje vind aan deze oogschaduws is dat er zo´n vaag luchtje aanzit. Als je bijvoorbeeld Morphe oogschaduws (Jaclyn Hill palette heeft het niet) hebt, dan weet je wat ik bedoel. Ik denk dat dat de talk is die je op een of ander ruikt.

edf

De verpakking

De verpakking van dit Extra Spice palette is Rose-Gold. Nou valt Rose-Gold bij veel mensen goed in de smaak. Zo ook zeker bij mij. Het heeft iets chique´s en het staat mooi op je makeuptafel. Het palette heeft glans met matte letters. Bij haar eerste palette was de verpakking net andersom, dus mat met glanzende letters. Ik denk dat dit erg leuk is gedaan, omdat je zo nog meer kan zien dat ze bij elkaar horen en elkaar aanvullen. Verder is de verpakking van stevig materiaal, wat dus goed je oogschaduws beschermt. Gezien het prijspunt van dit palette is dit zeker een pluspunt. Aangezien veel paletten van rond deze prijs, of zelfs hoger, een kartonnen verpakking hebben. Ook heeft dit palette nog een grote spiegel aan de binnenkant. Wat zeker ook nog een verbetering is ten opzichte van het vorig palette, is dat de namen van de oogschaduws nu er onder staan gedrukt. In het vorige palette zat zo´n irritant plastic flapje erin.

Pro´s

 • Orginele kleur selectie
 • Prijs
 • Verpakking

Con´s

 • Geur van de oogschaduws
 • Kunnen bepaalde kleuren voor een look ontbreken (zoals een highlight kleur of zwart)

 

Oke en dan nu de regels voor de giveaway. Wil je meedoen, doe dan het volgende:

 1. ) Volg ons op Instragram: @lipstickencupcakes.
 2. ) Like onze foto en laat ons daar weten dat je mee doet in de reacties (andere mensen taggen mag ofcourse ook).
 3. ) Laat hier weten wat je favoriete kleur(en) is/zijn uit het palette.

We hopen dat je meedoet en misschien ben jij wel de lucky bastard die het Soph x Makeup Revolution Extra Spice palette wint. Fingers Crossed! De winnaar maken wij bekend op 1 juli en is alleen geldig binnen Nederland.

Liefs,

Marrit (en Priscilla)

31 gedachten over “Review & Giveaway(gesloten): Soph X Makeup Revolution Extra Spice Palette

 1. Wat een pigment, die look knalt er wel op een spectaculaire manier uit! En natuurlijk super leuk dat jullie een giveaway doen. Wie wil dit nou niet? 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s