Homemade Starbucks Iced Caramel Macchiato Recept

Vandaag hebben wij een receptje voor jullie voor een lekkere Iced Caramel Macchiato die je super simpel thuis kan maken. Natuurlijk gaan we allemaal graag naar de Starbucks, maar dat is helaas niet gratis. Dus laten wij jullie zien hoe je zo´n lekkere ijskoffie ook zelf kan maken. Ik (Marrit ) heb sinds kort een Nespresso apparaat op het aanrecht staan, waar ik echt superblij mee ben. Wat mij betreft zeker de investering waard, maar het is natuurlijk niet nodig voor dit recept. Je kunt ook ieder ander koffiezetapparaat hiervoor gebruiken of gewoon koffie zetten met de hand. Dus pak een beker, schrijf je naam er verkeerd op en maak deze lekkere Starbucks Iced Caramel Macchiato.

edf

Benodigdheden:

 • Koffiezetapparaat
 • Lepel
 • Glas/beker
 • Rietje (optioneel)

Ingredienten:

 • Koffie(cups)
 • Koffiesiroop (caramel)
 • Melk
 • Honing
 • Ijsblokjes

 

Werkwijze:

Stap 1: Maak de koffie. Het beste is espresso of hele sterke koffie. Dit omdat de melk en ijs de koffie wat dunner maakt en dus ook wat sterkte verliest. Ik gebruik de Starbucks Nespresso cups of gewoon de orginele Nespresso cups (met of zonder smaakt). Ik heb gemerkt dat met smaakjes koffie het nog wat zoeter wordt, daar moet je dus van houden. Tip: gooi er gelijk een ijsblokje in, dan koelt de koffie sneller af.

Stap 2: Doe een laagje (ongeveer 1 eetlepel, hangt er ook af wat je lekker vindt) caramel siroop in een groot glas.

Stap 3: Doe er ijsblokjes bij.

Stap 4: Doe er ongeveer een kopje melk bij. Welke melk je wil, kun je natuurlijk helemaal zelf weten. Ik gebruik volle melk, maar halfvol of mager kan ook. Ook amandelmelk of sojamelk kun je gebruiken. Ik weet alleen niet of in hoeverre dit de smaak kan veranderen.

Stap 5: Als de koffie een beetje afgekoeld is, giet je deze er ook bij.

Stap 6: Als laatste, iets wat ik zelf een wereld van verschil vind maken, doe er een eetlepel honing bij. Dit maakt het zoeter, zonder dat je er een hele berg suiker bij hoeft te doen. Even roeren en heel even laten staan, zodat het geheel nog iets kouder kan worden.

Stap 7: Voeg een rietje toe en enjoy!

Ik ben zelf helemaal fan van dit koffie recept en wil ook zeker nog experimenteren om andere koffies (bijvoorbeeld Caramel Frappuchino) zelf te maken. Als je deze Iced Caramel Machiatto gaat maken, laat ons dan zeker even in de comments weten wat je er van vond.

Liefs,

Marrit (en Priscilla)

 

17 gedachten over “Homemade Starbucks Iced Caramel Macchiato Recept

 1. LOL. Je hebt er zelfs je naam opgezet. Het is echt heel authentiek : ) Ik ga je recept aan mijn oudste dochter doorgeven, die is dol op Starbucks.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s