Baksel of Misbaksel??! Pina Colada cake

Vanaf nu gaan wij wat nieuws doen op Lipstick & Cupcakes, namelijk heel Holland bakt a la Priscilla en Marrit. Maar of wij dit net zo goed kunnen, is nog maar de vraag. Vandaar dat wij dit nieuwe rubriekje ¨Baksel of Misbaksel??!¨ gaan noemen. Vandaag hiervan de eerste keer. Wat wij voor deze keer bedacht hebben om te gaan bakken, is Pina Colada cake. Wij bakken deze cake naar onze eigen creatie. Een lekker zomers cakeje met kokos en ananas dachten wij. Maar of dit ook echt zo lekker gaat worden, is dus nog even afwachten. Kijk mee hoe wij deze cake gemaakt hebben en of het uiteindelijk lekker (baksel) of totaal niet te eten (misbaksel) is geworden.

edf
Hint: de scherpte van deze foto zegt al iets over het eindresultaat….

Ingrediënten

Voor het cakebeslag:

 • 200 gram suiker
 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • 4 eieren
 • 5 druppels vanille extract
 • snufje zout
 • 200 gram boter (op kamertemperatuur)
 •  3/4 ananas (overige eventueel voor garnering)
 •  50 gram kokos

Voor de cremelaag:

 • 150 gram boter
 • 100 gram roomkaas
 • 50 gram poedersuiker
 • 3 shotjes Malibu

Overige benodigheden:

 • weegschaal
 • mixer
 • blender
 • cakeblik
 • kom

Werkwijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2: Doe alle ingrediënten voor het cakebeslag, behalve de ananas, in een kom. Mix deze vervolgens tot een glad beslag.

edf

Stap 3: Snijd de ananas in stukken en doe deze in de blender tot een glad papje. Voeg deze bij de rest van het beslag.

Stap 4: Doe het beslag in het cakeblik en bak de cake af in 60 minuten.

Stap 5: Voor de cremelaag doe je eerst de boter en de roomkaas bij elkaar en deze mix je met elkaar (niet te lang).

Stap 6: Vervolgens doe je de poedersuiker erbij en tot slot de Malibu.

Stap 7: Haal de cake uit de oven en laat deze afkoelen. Smeer vervolgens de Malibu laag op de cake en voeg eventueel ananas toe voor versiering.

Stap 8: Enjoy

Hoe verliep ons bak avontuur?

Het begon allemaal op rolletjes met het maken van het cake beslag. We kregen een mooi glad beslag en het smaakte ook nog eens goed. Dus hup de cake de oven in en de cremelaag maken. Ook dit ging redelijk goed (erg lekker met de Malibu er door) en was het dus wachten totdat de cake gaar zo zijn. En jaa… daar ging het mis. Wij kregen met geen mogelijkheid de cake gaar. Wat we ook probeerden, temperatuur aanpassen, baktijd aanpassen, niks hielp. En ja je raadt het al, uiteindelijk brandde de cake natuurlijk aan. Dus hadden we een zwarte cake met een zachte binnenkant. Eh.. niet echt de bedoeling natuurlijk. Iemand besloot ook nog (noem geen namen #Priscilla) de cremelaag op een warme cake te smeren. Toen was het bak fiasco compleet.

edf

Conclusie van de Pina Colada cake

Compleet een misbaksel. Wij hebben totaal niet een goede afbaktijd en temperatuur instelling gehad voor de cake. Verder denken wij dat het niet gaar worden van de cake misschien ook te maken had met de nattigheid van de verse ananas. Maar om even wat postitieve punten te benoemen, de smaak was goed. Verder denken wij dat de combi ananas/kokos in een cake erg lekker kan zijn. Persoonlijk vonden wij de cremelaag van de Malibu echt heel lekker. Misschien ook bruikbaar om bijvoorbeeld cupcakes een leuke twist te geven. Al met al denken wij dat het een prima recept is, alleen de uitvoering (lees:onze niet-zo bak skills) is waar het aan te kort is geschoten.

Maar wij geven de moed niet op en proberen het de volgende keer gewoon nog een keer. Heeft iemand van jullie nog baktips of een goede creatie voor een volgende keer, laat het ons dan weten in de comments!

Liefs,

Marrit & Priscilla

 

13 gedachten over “Baksel of Misbaksel??! Pina Colada cake

 1. haha, watts dat dan allen he! Heb je een leuken lekker idee, lukt het niet. Mijn eerste idee was, met die slotjes malibu kan dit niet mislukken 🙂 maar zo zie je maar. ik vind de oven instellen altijd erg lastig hoor. Hoefaak het wel niet langer of korter er in moet.

  Like

 2. Haha ik hou dus van dit soort artikelen! Bij mij gaat er ook regelmatig wat mis en dat is fijn om bij andere te lezen dat het ook niet allemaal perfect geegeld. Maar niet opgeven hoor, benieuwd naar het volgende resultaat!

  Liked by 1 persoon

 3. Leuk om zo van alles uit te proberen. Misschien de cake heel basic houden en de ananas en kokos voornamelijk in de topping terug laten komen… Weet niet of het aan de hoeveelheid vocht ligt wat erin zit.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s