Daily makeup routine

Een nieuwe vrijdag en dus een nieuw artikel op Lipstick&Cupcakes. Vandaag laat ik (Marrit) jullie mijn dagelijkse makeup routine zien. Nou draag ik zeker niet elke dag makeup (lange leve de wimper extensions), maar anders ga ik vaak voor deze look voor every day. Ik denk dat deze makeup look mij ongeveer tien minuten kost. Ik laat jullie zien welke producten ik graag gebruik en natuurlijk het resultaat. Kijk mee!

Face

edf

Ik begin altijd met een primer. Zonder primer heb ik het idee dat er iets mist op mijn gezicht. Sommige mensen geloven niet in primers, maar ik hou er van en heb ook altijd wel het idee dat het wat doet. Ik heb een paar primers die ik afwissel. Degene die ik hier gebruikte was de The Ordinary High Adherence primer. Een hele goede primer voor een hele goede prijs. En dan of course foundation. Ik kan niet mijn makeup doen zonder foundation. Een egale basis laat de rest van je makeup zoveel mooier uitkomen en dan gaat de aandacht niet naar eventuele pukkeltjes of vlekjes (mocht je nou perfect skin hebben van jezelf dan is het uiteraard een ander verhaal). Momenteel gebruik ik de La Girl Pro Matte HD foundation (in onze Go-Go´s en absolute No-No´s van de afgelopen maanden staat meer over deze foundation). Tuurlijk moeten die wallen ook weg gewerkt worden, dus concealer mag zeker niet ontbreken. Op het moment gebruik ik de No Filter concealer van Colourpop. Deze vind ik erg fijn, maar is wel wat lastig verkrijgbaar in Nederland. Welke ik dan zal aanraden is de Catrice Liquid Camouflage concealer. Super vergelijkbaar en ook echt een hele goede concealer voor een klein prijs. De concealer gebruik ik ook op mijn oogleden als eyeprimer. Scheelt weer een product en zijn die adertjes ook gelijk gecovered.

Ik gebruik ook altijd poeder. Ik word altijd wel een beetje shiny dus poeder is ook wel echt nodig. Groot fan ben ik van deze poeder van Sisley in de kleur 01 Irisee. Andere favorieten zijn MAC Studio Fix, Rimmel Instant Matte, en Maybelline Fit Me, want deze Sisley poeder is wel essspensive. Voor een lekker gezond kleurtje op mijn gezicht gebruik ik de Rimmel bronzer in 026 Sunkissed. All-time favourite bronzer. Deze is zo mooi en voor een fijn prijsje. Denk dat dit al mijn 5de bronzer hiervan is.

Blush en highlighter wisselt bij mij echt altijd. Het is maar net waar ik die dag zin in heb qua kleuren en de hoeveelheid shine. Hier gebruikte ik de Nars blush in Deep Throat. Nars, MAC en Becca zijn mijn favoriete merken blush. Highlight favoriet van het moment is de Fenty beauty highlighter (zie ook vorig artikel voor meer info hierover). Deze bestaat uit twee kleurtjes. Deze breng ik aan op mijn jukbeenderen, neusbrug, puntje van mijn neus en bovenlip. Ook gebruik ik deze als oogschaduw. De ene kleur gebruik ik voor het ooglid en de andere kleur(die met iets meer glitters) in de binnenste ooghoekjes.

Eyes & Brows

edf

Aangezien ik wimper extensions heb, hoef ik nooit te kloten met mascara. Beste uitvinding ooit die dingen. Wel doe ik vaak nog een beetje mascara op mijn onderwimpers, zodat deze wat meer in verhouding zijn met de bovenste. Hiervoor gebruik ik graag de MAC Extended Play Gigablack Lash. Deze heeft een langwerpig, dun borsteltje die erg fijn is voor de onderste wimpers. Ook geeft deze mascara veel volume.

Qua oogschaduw doe ik in mijn crease de Rimmel bronzer en op het ooglid wat van de highlighter die ik gebruik. Zo heb je een super snelle ooglook zonder dat je oogschaduw hoeft te gebruiken. Als laatste gebruik ik zwart oogpotlood in de randen van mijn oog (geen idee hoe dat precies heet). Hiervoor gebruik ik vaak een potloodje van NYX.

Voor mijn wenkbrauwen gebruik ik een combo van de NYX microbrow in Ash Brown en de Essence Make Me Brow browgel in de kleur 02. Van het NYX wenkbrauwpotlood heb ik er denk ik al acht versleten. Wat mij betreft beste het potlood ever. Ik heb ook die van Anastasia geprobeerd, maar deze brak binnen no-time af. Ik begin altijd met een lijntje te zetten aan de onderkant van de voorkant. Vanuit daar vul ik de wenkies verder in. Nog wat brow gel en klaar.

Lips

edf

Voor mijn lippen gebruik ik meestal een gloss of een makkelijk smeerbare lipstick. Dat wissel ik af met af en toe een matte lipstick. Hangt er ook een beetje vanaf wat ik die dag ga doen. Favoriete combo van dit moment is de L’Oréal lipstick in #MLBB en de MAC Subculture lipliner. Deze gebruik ik om mijn lippen net ietsjes voller te maken. En dit geheel maak ik af met een setting spray. Momenteel gebruik ik hiervoor de Glow spray van Essence. Prima spray en ruikt super lekker. Hierdoor blijft je makeup wat langer zitten en ´smelt´ de makeup mooi samen met elkaar.

En klaar is mijn daily make-up. Wat dragen jullie qua make-up als dagelijkse look? En welke producten gebruik je daarvoor? Let us know!

Happy weekend!

Liefs,

Marrit (&Priscilla)

18 gedachten over “Daily makeup routine

  1. Ik hou van deze natuurlijke look. Zelf heb ik nog geen primer of concealer, maar moet dat echt een keer doen want krijg zo mijn wallen niet weg. Wimperextensions lijken me super fijn, ook omdat je zeker weet dat het waterproof is. Maar ik heb regelmatig last van mijn ogen sochtens, waardoor ik de keuze neem om zelfs geen mascara op te doen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s