Too Faced Born this way foundation review

Vandaag heb ik een review voor jullie over de Too Faced Born this way foundation.  Deze foundation heb ik al heel vaak voorbij zien komen op Youtube en ik werd hier toch nieuwsgierig naar. Toch heeft het vrij lang geduurd voor ik deze foundation heb gekocht. Toen ik al enorm uitkeek om dit product te proberen moest ik deze bestellen vanuit Amerika. Het stond me toch enigszins tegen om een foundation te bestellen waarover ik ook nog invoerkosten moet betalen. Als deze dan niet zou bevallen zou ik het super zonde vinden en daarom heb ik zolang gewacht. Gelukkig verkoopt de Douglas sinds  vorig jaar december Too Faced producten.

Ik heb gekozen voor de kleur natural beige. Ik wist niet zo goed welke kleur goed bij mijn huid zou passen. Op internet vond ik een afbeelding met de namen van de foundations en foto’s van vrouwen met verschillende huidskleuren. Ik koos voor deze kleur, omdat ik dacht dat deze het mooist zou matchen bij mijn huidskleur. Lees gauw verder om te zien wat ik van dit product vind!

Eerst ga ik het hebben over de pro’s van deze foundation. De eerste pro die ik heb is dat de kleur een ontzettend goed match is bij mijn huid. Ik had niet verwacht dat deze kleur zo goed bij mij zou passen, omdat ik uitging van een foto die ik vond op het internet. Maar dat heeft erg goed uitgepakt. De tweede pro die ik heb is de dekking. De foundation heeft een medium dekking en dit vind ik zelf erg fijn. Ik heb meerdere full coverage foundations geprobeerd en die bevielen mij niet. Bij deze foundation heb ik niet het gevoel dat mijn hele gezicht bedekt is onder de foundation, maar hij dekt wel genoeg om oneffenheden te verdoezelen. De derde pro die ik heb is de prijs. Deze foundation kost € 35,99. De foundation van Dior die ik voorheen gebruikte zit op €56,00 euro voor dezelfde hoeveelheid. Het prijsverschil is dus enorm. De inhoud van de foundation is 30 ml en er zijn 24 verschillende kleuren.

Dan nu de con’s van deze foundation. De eerste con die ik heb is dat de foundation binnen een paar uurtjes vrij vet aanvoelt op je huid. Hierdoor heb je al snel het gevoel dat je al bijna geen foundation meer op hebt. De laatste con die ik heb is de vorm van de fles van de foundation. De vorm van deze foundation is namelijk rond. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar ik heb een bak van acryl waar ik al mijn make-up in bewaar. Mijn vorige foundation is niet rond waardoor er twee naast elkaar passen. Deze verpakking neemt meer ruimte in beslag. Maar dit hoeft natuurlijk niet voor iedereen een nadeel te zijn en is dan ook erg persoonlijk.

pro’s

 • De kleur is een goede match voor mijn huid
 • De dekking is precies hoe ik een foundation graag heb
 • Prijs/kwaliteitsverhouding
 • Komt in 24 verschillende kleuren waardoor je altijd wel een goede kleur kan kiezen

con’s

 • Laat je huid vrij snel vet aanvoelen waardoor je eerder je gezicht weer moet poederen
 • De vorm van de verpakking is onhandig vind ik

 

Zou ik deze foundation nog eens bestellen? Ja, ik zou hem zeker wel nog een keer bestellen. Mijn eindoordeel voor deze foundation is een 8,5. Had de foundation minder vet op mijn huid aangevoeld dan had hij zeker hoger gescoord. Hebben jullie deze foundation al eens geprobeerd? En wat is jullie favoriete foundation? Laat het ons weten in de comments.

 

Liefs, Priscilla(en Marrit)

16 gedachten over “Too Faced Born this way foundation review

 1. Ik gebruik geen foundation, omdat ik dat nooit zo mooi kan aanbrengen. Bovendien veeg ik het dan per ongeluk waarschijnlijk zo weer af. Ik vind het resultaat van deze wel erg mooi geworden! Misschien toch een keer kijken, want als je keuze hebt tussen 24 kleuren, dan moet er toch iets bijzitten dat een beetje natuurlijk oogt!

  Liked by 2 people

 2. Ik gebruik die van de Hema altijd, die doet het ook helemaal top! Ik heb altijd bang dat een beauty product tegenvalt, en dat zou twee keer zo jammer zijn als ik er zo veel voor betaal.

  Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s