Kathleen lights X Colourpop Dream St. Palette Review

Vandaag heb ik voor jullie een review over het Kathleen lights X Colourpop Dream St. oogschaduw palette. Deze samenwerking tussen YouTuber Kathleen lights en het Amerikaanse make-up merk Colourpop kwam afgelopen december uit. Toen ik dit oogschaduw palette zag, had ik gelijk zoiets van die moet ik hebben! Ik had al een keer eerder een bestelling gedaan bij Colourpop en was erg tevreden over de producten. Ook vind ik Kathleen een leuke meid die goede, informatieve filmpjes maakt. Ik had nog geen ervaring met de oogschaduws van Colourpop, dus dit was gelijk de eerste keer dat ik deze heb getest. Lees mee wat mijn bevindingen zijn over het Dream St. oogschaduw palette!

dav
Kathleen lights X Colourpop Dream St. Palette

Eerst nog even wat extra info over het palette. Ik heb deze besteld op de site van Colourpop zelf. Het palette kost $16, omgerekend is dit 12,80 euro. Dit is natuurlijk heel goedkoop voor een oogschaduw palette. Hiervoor krijg je 12 x 0,85 gram oogschaduw. Hou er wel rekening mee dat er nog wel invoerkosten overheen gaan komen, aangezien je het uit Amerika moet bestellen. Vanaf $50 is de verzending gratis.

dav
Van L-R: Shooting Star-Magical-Stardust-Twinkle-Sweet Dreams-Water Bearer-Potion-Spark-Kaleidoscope-Elfish-Moony-Mermaid Boy

Eerst ga ik het hebben over de pro´s van dit palette. De eerste pro die ik heb is de kwaliteit van de oogschaduws. Ik was positief verrast toen ik deze oogschaduws voor het eerst op ging doen. De oogschaduws blenden echt perfect wat mij betreft. Ze zijn erg vergelijkbaar met Makeup Geek oogschaduws. Misschien zelfs nog wel iets minder stroef. De kleuren lopen totaal niet in elkaar over en blenden ook niet weg. Ook de pigmentatie van deze oogschaduws is top.

Verder vind ik de verpakking van het palette ook erg mooi. Uiterlijk is niet het meest belangrijk, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Het palette heeft een soort abstracte tekening erop met sterren en een maantje. De kleuren zijn creme met rose gold, wat ik een erg mooie kleur combinatie vind. Het palette is gemaakt van karton. Nou is dat niet het soort verpakking wat het langste mooi blijft, aangezien hoekjes bijvoorbeeld snel om kunnen vouwen. Maar het is opzich redelijk stevig karton. Ook staan de namen van de oogschaduws op de achterkant, wat ik zelf altijd wel erg prettig vind.

Wat ik nog meer een pro vind aan dit palette is de kleurselectie. Met dit palette kun je zeker heel veel complete looks maken. Het is dit bij dit palette zeker niet nodig om er nog een ander palette bij te pakken. Je hebt je transition kleuren, verschillende kleuren voor op je ooglid, een highlighter kleur, en kleuren om je look donkerder te maken. Het enige wat zou kunnen ontbreken is een zwarte oogschaduw. Nou gebruik ik zelf bijna nooit zwart, maar mocht je dit wel vaak gebruiken dan is dit wel een puntje om rekening mee te houden. Wat ook fijn is aan dit palette is dat het niet je standaard warme, neutrale kleuren zijn. Er zitten zeker ook wat meer bijzondere kleuren in zoals de donkergroene kleur Water Bearer en de prachtige blauw/groene kleur Mermaid Boy.

edf
Shooting Star-Magical-Star Dust-Twinkle-Sweet Dreams-Water Bearer-Potion-Spark
edf
Kaleidoscoop-Elfish-Moony-Mermaid Boy

Oke en dan nu con´s van dit palette. De eerste con die ik heb is de pan size. Het zijn geen volledige pans wat je krijgt, maar toch echt wel een stuk kleiner. Het zijn eerder een soort mini pans. Opzich vind ik dat niet een heel groot probleem, aangezien ik meerdere paletten heb en het wel even duurt voordat ik ooit een pan opmaak. Maar het is wel handig om even te weten. In deze pans zitten 0,85 gram oogschaduw per pan. Even ter vergelijking in een Makeup Geek pan zit 1,8 gram oogschaduw. Dat is dus een redelijk groot verschil. De kleinere pans zorgen er wel voor dat het een mooi compact palette is. Dus aan de andere kant kan dit ook weer een voordeel zijn, omdat je er makkelijk mee kan reizen en goed in je make-up tas past.

Het volgende nadeel is de invoerkosten die je moet betalen voor dit palette. Voor zover ik weet is Colourpop (nog) niet ergens anders te bestellen. Dus er zit niks anders op dan het uit Amerika te laten komen. En helaas ontkom je dan vaak niet aan de extra kosten die je moet betalen. Het feit dat de make-up van Colourpop zelf echt heel goedkoop is, en ook erg goed, heft dit het voor mij wel op. Dit maakt ook dat ik het er wel voor over hebt om deze kosten te betalen. Heel soms heb je geluk (dit had ik laatst met mijn Tarte bestelling) en hoef je geen kosten te betalen. Ik hoop zeker wel dat de Colourpop producten in de toekomst een keer op een andere manier te bestellen zullen zijn. Nog even alle pro´s en con´s van dit palette op een rijtje.

Pro´s:

  • Goede pigmentatie
  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Oogschaduws blenden goed en makkelijk
  • Mooie verpakking
  • De kleurnamen staan aangegeven
  • Niet alleen de standaard warme kleuren
  • Uitgebreide kleurselectie

Con´s:

  • Pansize is kleiner dan een normale pan
  • Invoerkosten
  • Moet uit Amerika komen

 

Mijn eindoordeel van dit palette is zeker heel positief. Ik geef het palette zeker een 9! Wie van jullie heeft dit palette ook? En wie denkt er over om deze te bestellen? Laat het ons weten in de comments!

Liefs,

Marrit (en Priscilla)

12 gedachten over “Kathleen lights X Colourpop Dream St. Palette Review

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s