Valentijnsdag looks

 

Jaaa het is weer zo ver. Valentijnsdag komt er aan! Love is in the air. Met of zonder vriendje of vriendinnetje is het altijd een goede gelegenheid om je kwasten erbij te pakken en een mooie romantische look te maken. In dit artikel laten wij jullie twee looks zien die wij erg geschikt vinden voor V-day. Wij laten jullie twee complete looks zien, inclusief make-up, haar, en outfit. Wij leggen stap voor stap uit hoe wij deze looks hebben gecreeerd en welke producten wij hiervoor hebben gebruikt. Wij wensen jullie allemaal een romantische, gezellige,en liefdevolle Valentijnsdag toe!

Look Marrit

Eyes

Ik begin deze look  met het opmaken van mijn ogen. Voor een full-face vind ik dit altijd heel fijn, omdat je dan eventuele fall-out van je oogschaduw nog kan weg vegen zonder je foundation/concealer te verpesten. Als oogschaduw primer gebruik ik de paintpot van MAC in Painterly. Dit is een hele goede basis waardoor je oogschaduw blijft zitten en tegelijkertijd camoufleert deze de kleine adertjes op je ogen. Dit geeft een egale basis voor je oogschaduw.

Het oogschaduw palette dat ik gebruik voor deze look is het Modern Renaissance palette van Anastasia Beverly Hills. De kleuren in de palette zijn wat mij betreft de perfecte kleuren voor een Valentijnsdag look. Ik begin met de kleur Golden Ochre te blenden in mijn crease met een fluffy kwast. Dit is de zogenoemde transition color en deze helpt bij het blenden van de volgende kleuren. Iets lager in de crease blend ik dan ook de kleur Burnt Orange. Daarna gebruik ik de prachtige roze kleur Love Letter. Deze blend ik weer iets lager dan Burnt Orange. Vervolgens pak ik de Tarte Shape Tape concealer waarmee ik een halve cut crease maakt. Deze stap kun je ook heel gemakkelijk weg laten. Deze halve cut crease poeder ik af met een translucent poeder en vervolgens ga ik er over heen met de kleur Vermeer uit het ABH palette. De buitenste ooghoeken zet ik aan met de kleur Venetian Red en met de kleur Buon Fresco laat ik de overgang tussen de twee kleuren op het oog lid mooi vervagen. Eyeshadow done! Ik heb wimper extensions, dus mascara gebruik ik niet. Wel zet ik mijn ogen nog aan met een zwart oogpotloodje van Bourjois.

bty
Eye look

Face

Ik begin met met het aanbrengen van de Catrice Prime and Fine pore refining anti-shine base (langste naam ever). Een hele fijne primer en lekker budgetproof. De foundation die ik gebruik is de Estee Lauder Double Wear in 1N1 Ivory Nude. Dit is een super fijne, full-coverage foundation die de hele dag blijft zitten en geen kant op gaat. Ook heel handig als je bepaalde Valentijnsachtige activiteiten in de planning hebt…. Onder mijn ogen, voorhoofd, neusbrug, en kin breng ik Tarte Shape Tape in Fair Neutral aan en ¨bake¨ ik de concealer met de RCM No Colour Powder. Dit laat ik even paar minuten zitten en veeg vervolgens weer weg. De rest van mijn gezicht poeder ik af met de Sisley powder in de kleur 01 Irisee.

Op mijn voorhoofd, zijkanten van mijn gezicht, onder mijn jukbeenderen en zijkanten van mijn neus breng ik de Rimmel bronzer in 26 Sunkissed aan. Wat mij betreft echt de beste bronzer die ik tot nu heb gebruikt. Ook blend ik altijd wat bronzer in mijn nek om een oempa-loempa effect te voorkomen. Voor blush gebruik ik de kleur Madly van Nars. Een mooi zachte neutraal roze-bruinig kleurtje voor een gezond kleurtje op de wangen. Natuurlijk wil je shine bright like a diamond op V-day. Hiervoor gebruik ik eerst als basis de cremeachtige highlighter van Colourpop in Flexetarian. Dit is echt een intense highlight, dus heel geschikt voor een romantisch diner bij kaarslicht. Vervolgens doe ik er de Blushing Hearts Triple Baked Blusher van I Heart Makeup (is toch echt een highlighter) in Iced Hearts aan voor een extra mooie glans. Deze combi van highlighters is echt prachtig voor de ultieme Valentijnsdag glow.

Brows

Qua wenkbrauwen ben ik altijd vrij snel klaar. Ik vind wenkbrauwen ook altijd heel persoonlijk, iedereen doet het op zijn of haar eigen manier. Om mijn wenkbrauwen aan te zetten gebruik ik de Micro Brow pencil van NYX in de kleur Ash Brown en vervolgens gebruik ik de Essence Make Me Brow in 002 om de brows op hun plaats te houden.

Lips

Voor de lippen gebruik Honeylove van MAC. Een mooie nude kleur voor bij deze ooglook. Eventueel kun je er ook nog een mooie nude lipgloss over doen als je graag een glossy lip wil.

Hair

Mijn haar krul ik met de Chi ARC tang. Ik krul alle plukken weg van mijn gezicht. De bovenste laag van mijn haar toupeer ik en zet vervolgens vast met schuifspeldjes. Dan breng ik al mijn haar naar een kant in een twist en zet ik ook vast met speldjes. Wat haarlak erin en klaar!

bty
Before
bty
Complete make-up look
selfp
Blouse: Loavies. Rokje: Costes. Panty: Hema. Laarzen:Vagabond. Tasje:Rebecca Minkoff
selfp
Producten die Marrit heeft gebruikt

Look Priscilla

Eyes

Voor mijn wimpers gebruik ik de Unforgettable mascara van KIKO. Dit is momenteel echt een van mijn favoriete mascara’s, omdat deze mijn wimpers veel volume geeft en ze mooi laat krullen. Ook heb ik nog de Demi Wispie nepwimpers van Red Cherry lashes op mijn wimpers geplakt. De eyeliner die ik heb gebruikt is de Vinyl liquid liner van NYX in de kleur VLL01 BLACK/NOIR. Ik ben begonnen met een dunne lijn in het midden van mijn ooglid naar buiten. Vervolgens trek ik het lijntje steeds meer naar binnen. Het is wel aan te raden om heel dun te beginnen. Je kan dan altijd nog het lijntje dikker maken als je niet tevreden bent. Dunner maken geeft altijd een hoop geknoei. Als laatste teken ik de wing. Op mijn waterlijn heb ik voor de finishing touch een zwart lijntje gezet met het LE Crayon kohl potlood van Lancome in de kleur 01 noir.

 

selfp
Eye look (wimperlijm nog aan het drogen)

 

Even tussendoor Marrit hier. Ik heb Priscilla haar ogen opgemaakt. In haar crease heb ik Peach Smoothie van Makeup Geek gebruikt. Vervolgens heb ik iets lager in haar crease de kleur Bake Sale gebruikt. Voor een mooie, warme gloed bracht ik ook nog de kleur Marocco aan. Het creeeren van deze Valentijnslook leek ons een mooie gelegenheid om een zogenoemde ¨cutcrease¨ te proberen. Dit is echt niet noodzakelijk voor deze look en deze stap kun je ook achterwege laten. Maar voor de cutcrease bracht ik eerst de Tarte Shape Tape concealer op het ooglid aan in een halve maan vorm. Deze poederde ik af met een translucent poeder. Als lidkleur bracht ik de kleur Starry Eyed van Makeup Geek aan. Een mooie foiled oogschaduw met een zacht roze kleur. Dit zorgde echt voor een prachtig romantisch effect op de ogen. Als laatse volgde ik de vorm van een halvemaan en trok ik een lijntje met de Heavy Metal Glitter Liner van Urban Decay in Midnight Cowboy.

Face

De primer die ik gebruik onder mijn foundation is de Porefessional van Benefit. Deze zorgt voor een gladde huid en minder zichtbare porieen. Vervolgens breng ik de Born This Way foundation van Too Faced in de kleur Natural Beige. Binnenkort schrijf ik een review over deze foundation, dus houd zeker onze blog in de gaten. Daarna breng ik de Fit Me concealer van Maybelline in de kleur 15 aan onder mijn ogen, op mijn neus, voorhoofd en kin. Vervolgens poeder ik mijn gezicht af met de Stay Matte poeder van Rimmel in de kleur 008. Vervolgens heb ik mijn jukbeenderen gecontourd met de Studio Sculpt Defining Bronzing powder van MAC in de kleur Delicates. De blush die ik heb gebruikt is de Mineralize blush van MAC in de kleur Warm Soul. Ook breng ik de Extra Dimension Skinfinish Highlighter van MAC in de kleur Beaming Blush aan op mijn jukbeenderen. Deze heb ik gemixt met de tweede highlighter van links uit het Carli Bybel palette van BH Cosmetics. Hier staan geen namen bij.

Brows

Mijn wenkbrauwen teken ik bij met de Micro brow pencil van NYX in de kleur Ash brown. Deze heb ik licht aangezet en ik heb mijn natuurlijke wenkbrauw gevolgd. Vervolgens heb ik ze iets donkerder gemaakt met de brow powder van INGLOT in de kleur 558. Om mijn wenkbrauwen nog iets voller te laten lijken heb ik nog de Gimme Brow van Benefit gebruikt.

Lips

Voor mijn lippen gebruik ik de Soft Matte Lipcream in de kleur Cannes van NYX.

Hair

Mijn haren zijn gekruld met de Chi ARC krultang. De bovenste laag van mijn haar is getoupeerd en opgestoken met schuifspeldjes. Vervolgens is het opgestoken, loshangende gedeelte van mijn haar in een bun gedraaid. Dit geheel is afgemaakt met een haarlak.

bty
Before
selfp
Complete make-up look
selfp
Jurkje: Only. Spijkerjasje: Didi. Panty: Hema. Laarsjes: Kayla. Tasje: Themusthaves
img_20180210_165505.jpg
Producten die Priscilla heeft gebruikt

Wij wensen jullie allen een fijne en romantische Valentijnsdag toe en hopen dat jullie ons artikel leuk vonden om te lezen. Als jullie inspiratie uit een van onze looks halen, zouden we het super leuk vinden als je een foto plaats op instagram met #lipstickencupcakes.

Liefs,

Marrit en Priscilla

3 gedachten over “Valentijnsdag looks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s