Onze favoriete MAC lipsticks

Na een kleine break zijn wij weer terug van weg geweest met vandaag weer een nieuw artikel. Wij laten jullie onze favoriete MAC lipsticks zien. Als je voor een MAC lipstick schap staat, kan dat best overweldigend zijn. Typisch gevalletje van door de bomen het bos niet meer zien. MAC is een merk wat een van het grootste aanbod heeft wat betreft lipsticks. Zoveel verschillende kleuren en verschillende finishes waar je uit kunt kiezen. In dit artikel laten wij jullie onze tien favorieten zien. Priscilla haar vijf favorieten en de top 5 van Marrit. MAC lipsticks zijn veruit onze favoriete lipsticks die verkrijgbaar zijn. Qua lipsticks kleur verschillen wij nogal in onze keuze. Waar Priscilla vaak kiest voor diepere bruin tinten en kleur, gaat Marrit vaak voor lichtere, neutralere tinten. Voor iedere wat wils dus! Dus ben je nog op zoek naar een nieuwe lipsticks, voor jezelf of misschien als cadeau voor iemand, lees dan snel verder.

Eerst even een kleine uitleg over verschillende finishes die MAC heeft. Dit is wel handig om te weten in je zoektocht naar de perfecte lipstick. Waar de een gaat voor een lipstick met een licht glansje, heeft de ander liever een matte lipstick die geen kant op gaat en de hele dag blijft zitten. Dit zijn de verschillende finishes die bij MAC verkrijgbaar zijn:

  • Amplified finish: deze lipstick heeft maximale kleurdekking en cremige finish.
  • Cremesheen finish: geeft medium tot maximale dekking en geeft een glanzende finish.
  • Glaze finish: geeft een subtiele kleur af met een lichte metallic finish.
  • Frost finish: veel pigment met een metallic finish.
  • Lustre finish: dunne tot medium dekking met een subtiele glans.
  • Matte finish: maximale kleurdekking met een matte finish.
  • Satin finish: geeft een hoge kleurdekking met een een minimale glans.

 

dav
Van links naar rechts: Touche-Patisserie-Jubilee

(Marrit): Mijn favoriete soort lipstick is de soort die makkelijk smeert, overal bij past en een licht glansje heeft. Dit is ook terug te zien in mijn selectie van MAC lipsticks. Mijn eerste favoriet in Touche. Dit is niet een lipstick uit de normale lijn van MAC. Dus de lipsticks die in de bekende zwarte, ronde huls. Touche is uit de Huggable lipcolour lijn. Deze zit dan ook in een slanke, zilveren huls. Deze lipsticks zijn zacht voor je lippen en geven maximale glans. Meer een soort lippenbalsem met een kleurtje. Touche smeert dan ook erg fijn, ook makkelijk op te doen zonder spiegel, en heeft een mooie neutrale klaar. Dit is zeker een van mijn meest gebruikte lipsticks. Ik zal deze wel aanraden voor de wat lichtere huidjes onder ons. Anders kan deze kleur je snel flets maken.

Mijn volgende twee favorieten zijn Patisserie en Jubilee. Allebei hebben deze een lustre finish en dus een behoorlijke glans. Ook deze smeren lekker weg en zijn makkelijk op te doen. Geen gedoe met lipliners of dat je erg strak moet stiften. Patisserie heeft een neutraal, zacht rozig kleurtje en Jubilee is wat meer peachy bruin. Zeker aanraders voor als je over het algemeen niet heel veel make-up draagt, maar wel graag iets op je lippen hebt. Maar deze staan zeker ook erg mooi bij bijvoorbeeld een heftige smokey eye.

edf
Van links naar rechts: Peach Blossom-Viva Glam 2

Mijn volgende twee favorieten zijn Peach Blossom en Viva Glam 2. Peach Blossom is, zoals de naam al aangeeft, een peachy-pink nude kleurtje. Als Patisserie en Jubilee een baby zouden krijgen, zou het Peach Blossom zijn. Qua kleur lijkt deze op Patisserie, maar met de warmte van Jubilee. Peach Blossom heeft wel een andere finish, namelijk een cremesheen finish. Deze finish smeert ook erg fijn, maar geeft net even wat meer kleur dekking dan een lustre finish.

Mijn laatste favoriet is Viva Glam 2. Ook deze heeft een net iets andere verpakking. Wel de zelfde zwarte huls, maar met rode accenten in plaats van zilver. De opbrengst van de Viva Glam lipsticks gaat naar het Aids/HIV fonds. Dus als je zo´n lipstick koopt, draag je gelijk bij aan een goed doel. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Viva Glam 2 is qua kleur wat donkerder dan mijn andere favorieten, maar wel nog steeds neutraal. Ik zou deze kleur omschrijven als een wat donkere, mauve kleur. De finish is satin, wat betekent dat deze goede kleur dekking geeft en wat minder glans heeft dan de vorige lipsticks.

1516546457125
Van links naar rechts: Patisserie-Touche-Viva Glam 2-Peach Blossom-Jubilee
IMG-20180121-WA0018
Van links naar rechts: Touche-Jubilee-Patisserie-Peach Blossom-Viva Glam 2

(Priscilla): Ik hou eigenlijk wel van alle kleuren wat betreft lipstick. Of dit nou een felle, lichte, donkere of nude kleur is. Het is maar net voor wat voor look ik op dat moment wil gaan. Mijn eerste favoriet is To The Future. Deze lipstick heeft lichtroze, nude kleur met een pro-longwear finish. Het woord zegt het eigenlijk al bij deze lippenstick. Deze blijft erg lang zitten. Daardoor is deze lipstick formule wel wat aan de droge kant. Ik vind deze kleur zelf heel mooi met een natuurlijke look, maar ik draag hem ook graag in combinatie met bijvoorbeeld het Naked 3 palette van Urban Decay. Ik draag deze kleur niet het gehele jaar door, omdat deze in de zomer echt te licht is voor mij. In de zomer geeft deze mij het gevoel alsof ik concealer op mijn lippen heb gesmeerd in plaats van lipstick. Dit is niet een look die ik bij mijzelf mooi vind staan.

De volgende twee favorieten zijn Kinda Sexy en Whirl. Kinda Sexy is een neutrale bruin-roze kleur met een matte finish. Dit is de eerste MAC lipstick die ik ooit heb gekocht en was ook gelijk het allereerste product dat ik van MAC kocht. Ik probeerde Kinda Sexy uit toen ik bij Marrit in Athene op bezoek was. Ik vond de kleur zo mooi dat ik deze gelijk heb gekocht toen. Dit is ook de lipstick die ik het meest draag van al mijn lipsticks. De kleur van Kinda Sexy past eigenlijk overal wel bij en maakt je look ook echt af. Omdat Kinda Sexy een matte finish heeft, blijft deze lang zitten. Dit vind ik persoonlijk super fijn, want hierdoor hoef je bijna niet bij te stiften gedurende de dag. Dit is geloof ik al de derde of vierde tube die ik aan het verslijten ben in deze kleur. Dit geeft wel aan dat het echt een grote favoriet is!

Whirl is een diepbruine kleur met een matte finish. Dit is de kleur die in 2015 helemaal hot was, omdat dit de kleur was die Kylie Jenner veel droeg in die tijd. Whirl werd toen ook veel gebruikt als ‘’The Kylie Jenner lip’’. Ik draag deze kleur graag in combinatie met de Whirl lipliner. Het mooie is dat deze twee producten ook echt matchen en dezelfde kleur zijn. Soms heb je wel dat het potlood en de lipstick van elkaar verschillen, maar met Whirl is dat niet het geval. Whirl geeft de illusie dat je lippen voller zijn dan dat ze in werkelijkheid zijn. Wat ook fijn is aan deze kleur is dat Whirl voor een matte lippenstift helemaal niet zo droog is. Ook blijft deze lang zitten waardoor je hem niet zo vaak hoeft bij te werken.

selfp
Van links naar rechts: To The Future-Kinda Sexy-Whirl

De volgende van mijn favorieten is Morange.  Morange is orange… meer valt er eigenlijk niet over de kleur van deze lipstick te vertellen. Het is gewoon een een puur oranje kleur. De finish van deze lipstick is amplified en geeft dus maximale kleurdekking. Verder geeft Morange veel pigment af en heeft een licht glansje. Ik vind deze zelf super mooi in de zomer als je net wat bruiner bent. Het is echt een geweldige knalkleur die lekker opvalt. De lipstick blijft wel lang zitten, ondanks dat het geen matte is, maar heeft af en toe wel wat bijwerking nodig.

Mijn volgende favoriet is Rebel. Deze heeft een plummy purple kleur met een satin finish. Ik vind de naam echt super leuk en draag deze ook graag als ik mij een echte rebel voel. Ik draag hierbij dan graag een leren jasje met gespen en stoere zwarte boots met studs bijvoorbeeld. Ik zou Rebel niet zo snel combineren met een schattige outfit. Ik draag wel altijd een lipliner in combinatie met Rebel, omdat hij wel iets vetter is dan ik normaal gewend ben. Hierdoor wordt het wel gauw wat minder strak en kruipt deze wat sneller in de lijntjes. Maar met een lipliner is dit probleem snel verholpen.

Suprise! Nog een bonus favoriet dan. Gewoon omdat het zo moeilijk kiezen is. Onze gezamenlijke favoriet is Ruby Woo. Ruby Woo is een hele bekende rode kleur van MAC. Als je de kleur kent, herken je deze dan ook vrijwel meteen als iemand de kleur draagt. Het is een felle rode kleur met een blauwe ondertoon. Extra voordeel is dat door de blauwe ondertoon je tanden witter lijken wanneer je deze kleur draagt. Ruby Woo heeft een matte finish. Hierdoor is de lippenstift erg droog. Priscilla heeft hier aardig wat struggles mee en kan zich hier mateloos aan irriteren, maar toch is dit een favoriet omdat de kleur zo super mooi is. Marrit heeft hier echter geen problemen mee en is Ruby Woo de enige rood die ze draagt. Tip is wel even je lippen scrubben van tevoren en even 10 minuten van tevoren wat lippenbalsem op doen.

dav
Van links naar rechts: Morange-Ruby Woo-Rebel

1516546824129
Van links naar rechts: Morange-To The Future-Kinda Sexy-Whirl-Rebel
IMG-20180121-WA0017
Van links naar rechts: To The Future-Kinda Sexy-Whirl-Morange-Rebel-Ruby Woo
IMG_20170813_145729_067
Hier heeft Marrit Ruby Woo op
20180121_180203
En hier Priscilla!

Dit waren ze dan, onze favoriete lipsticks van MAC. Wat zijn jullie favorieten en welke moeten wij nog zeker toevoegen aan onze stash? Laat het ons weten in de comments.

Liefs,

Priscilla & Marrit

30 gedachten over “Onze favoriete MAC lipsticks

  1. Wat een mooie collectie! Doet mij denken aan de tijd dat ik ook MAC lipsticks ‘spaarde’. Nu ben ik vooral heel erg blij met mijn nude lipsticks van Marc Jacobs. En dit zijn dan ook de eerste lipsticks die ik al een aantal keer helemaal opgemaakt heb 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s